Warszawa, Polen: 5 tips för en lyckad weekend i Warszawa
Tips

5 tips för en lyckad weekend i Warszawa

Warszawa är en stad du lämnar med känslan av att du kommer att komma tillbaka. För även om staden är perfekt för en weekend – är en helg inte tillräckligt lång för att upptäcka allt det som Warszawa har att erbjuda. Här är fem adresser RES gillar just nu. 

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser i Warszawa

Hotell

Sheraton Warsaw hotel 

Lediga rum & priser

Polen och kanske Warszawa i synnerhet är billigt i svenska mått så varför inte passa på att lyxa till det lite extra och bo på ett bättre hotell? Femstjärniga Sheraton Warsaw hotel ligger centralt, nära De tre korsens torg, och erbjuder eleganta rum designade av berömda Alex Kravetz. Här får du ett dubbelrum från cirka 750 kronor per natt. 

sheratonwarsaw.pl/

Ul. B. Prusa 2, sheraton.pl 

Mat & dryck 

U Fukiera

Warszawas äldsta restaurang. Hit går du om du vill uppleva traditionell polsk mat i anrika lokaler. På menyn finns bland annat paté, soppor, fisk och grisfötter till den modige. 

ufukiera.pl/en

rynek Starego Miasta 27

Wedel 

Wedel är en polsk kedja som säljer chokladprodukter av hög klass och är den äldsta av sitt slag i Polen. Här kan du både köpa praliner att ta med dig hem eller stanna kvar på en fika och värma dig med en varm choklad. 

wedelpijalnie.pl/en

Zamoyskiego 28/30

Weles 

Weles är en så kallad speakeasybar och det är faktiskt lite av en utmaning att hitta hit. Längst in på Nowogrodzka street finns en grå dörr utan namn på som inte ser mycket ut för världen. Om du tar dig förbi den och den lite svåra vakten väntar en mysig liten bar med lädermöbler, kristallkrona och utsökta drinkar. 

welesbar.pl/

Nowogrodzka street

Shopping

Soho Factory

Soho Factory är ett före detta industriområde som omvandlats till ett hippt shoppingcenter. Här samlas designbutiker, kontor, kafféer, restauranger och museum under ett och samma tak och lockar främst till sig lokala hipsters och medvetna turister. 

Mińska 25/Budynek 44

Läs den stora reseguiden till Warszawa HÄR.

Publicerad: 2020-01-07