Warszawa, Polen: Warszawa med gänget? – här är 5 nya tips för en lyckad weekend
Handplockade tips

Warszawa med gänget? – här är 5 nya tips för en lyckad weekend

Warszawa är definitivt en av Europas mest omtalade storstäder bland weekendresenärer med koll. Staden har länge hamnat i skymundan bakom sina publikfriande småsyskon Gdansk och Krakow. Nu är det Polens huvudstads tid i rampljuset. En kreativ stad där historien ofta gör sig påmind, vilket står i fin kontrast till det innovativa (och dessutom väldigt prisvärda) krogutbudet och de unga invånarnas konstinstallationer. Häng med på våra senaste favoriter i den polska huvudstaden. 

Lediga rum & priser

Level 27

Hitta hit

En elegant och modern takbar som ligger på 27:e våningen i hjärtat av Warszawa. Den unika utsikten över staden är beläget över två zoner; en mysig inomhusdel och en utomhusterrass med en yta på 450 kvadratmeter, vilket gör Level 27 till en av de största takbarerna i Warszawa. Level 27 är även medlem i The World's Finest Clubs och här kan du njuta av skyhög atmosfär, live DJ:s, klassiska cocktails och ett stort urval av förstklassig sprit och champagne.

Warszawa Boat Party

Hitta hit

En av de mest unika och populära platserna i Warszawa är The Warsaw Boat Party. Detta veckoevenemang är en favorit bland både lokalbefolkningen och turister. Under festen kommer du att kryssa längs floden Vistula i två timmar med en öppen bar med obegränsade drinkar. Du kan njuta av de vyerna medan du dansar till deras DJ ombord eller bege dig till nedre däck och spela lite beer pong eller andra dryckesspel. När du kommer tillbaka till land fortsätter festen eftersom din biljett även inkluderar gratis inträde till några av Warszawas bästa klubbar.

Opera Club

Hitta hit

Klubben Opera ligger i nationaloperan Grand Theaters källare och är en sann gömd pärla. Operan är en stor modern klubb och inredningen är lockande orientalisk. Bekväma soffor, stenväggar och möbler i buddhistisk stil skapar en lockande atmosfär medan doften av rökelse kompletterar Fjärran Östern-effekten. Små rum finns i hela baren och är tillgängliga för VIP-evenemang. Det finns också en sushibar för snacks och ett dansgolv som är värd för populära DJ:s varje helg. Den kinesiska skuggteatern i mitten av klubben är en huvudattraktion här.

Warszawa Powisle

Hitta hit

Warszawa Powiśle är en arkitektonisk relik som har återupprättats för modern tid och är en bar som upptar det som en gång var ett biljettkontor från sovjettiden. Den modernistiska fasaden och flödet av billig alkohol fick snabbt sin kultstatus i Warszawa och Powisle är känt som en mötesplats för stadens unga och hippa befolkning. Terrassen framför byggnaden används ofta för utomhuskonserter. Allt som allt, ett trevligt ställe att tillbringa natten på.

Kraken Rum Bar

Hitta hit

Kraken Rum Bar är den enda baren i Polen som serverar Kraken Black Spiced Rum. Baren har träbeklädda linjer i väggarna och drivved som används för bord. Här spelas ofta “surfrock” ur högtalarna och de serverar också en mängd skaldjursrätter med räkor, bläckfisk och musslor. Förutom öl, sprit och cocktails finns det gott om andra rom-alternativ för dem som inte vill dras ner i det salta djupet av Kraken.

Läs ytterligare 80 tips till Warszawa HÄR.

Publicerad: 2022-08-19