Lissabon, Portugal: 4 gratisaktiviteter för familjer i Lissabon
Getty images
Tips

4 gratisaktiviteter för familjer i Lissabon

Har du planer på att besöka besöka Lissabon med familjen i vår? I så fall ska du se hit. Här är fyra förslag på gratis aktiviteter som passar för barn.

Lediga hotellrum & priser i Lissabon

Skapa egna mynt på Money Museum

Lite ironisk kan man tycka men det är faktiskt gratis att komma in på Lissabons penga-museum. Här kan barn och vuxna trycka egna mynt med sitt eget ansikte på, hålla i en tolv kilo tungt bit guld och besöka olika utställningar. På lördagar arrangeras ytterligare familjeaktiviteter. Öppettider: onsdag-lördag kl. 10-18.

 

Konst på Gulbenkianmuseet

Varje söndag efter kl. 14 är det gratis inträde på konstmuseet Gulbenkian. Här kan man gå på upptäcktsfärd bland de varierande utställningarna. Missa inte att ta en runda i trädgården, där det löpande arrangeras nya konstutställningar och ges möjlighet att få en glimt av "månadens" fågel.

 

Gå på arkeologisk upptäcktsfärd

Det arkeologiska museet i Belém har den största samlingen av arkeologiska föremål i hela Portugal. Den egyptiska utställningen är speciellt värt ett besök. Barn har alltid gratis inträde och varje söndag mellan kl. 10-14 är det även gratis entré för vuxna.

 

Parkhäng

Parken Quinta das Conchas har en stor och välbevarad trädgård där det finns fina möjligheter till lek, bollspel eller för att njuta av en picknick under träden. På lördagsmorgnarna arrangeras en marknad i parken, med möjlighet att köpa delikatesser från lokala producenter, och samla godsaker till picknicklunchen eller eftermiddagsfikat.

Lediga hotellrum & priser i Lissabon

Publicerad: 2020-02-17