PROMOTION

Hotellet som la grunden för en hel turistby

Jul 11, 2016

”Här fanns ingenting av det du ser i dag innan vi öppnade”, berättar Yusuf Ozen, receptionisten på Tas Hotel, när han visar mig runt i den lummiga trädgården. Tas Hotel öppnade 2001 och var Alacatis första hotell. I dag är byn den som alla pratar om i Izmir.

I den lummiga trädgården på Tas Hotel sitter jag lugnt tillbakalutad, har beställt in en kaffe med kaka. Dagen till ära bjuds jag på en valnöts- och apelsinkaka. Just sina kakor är något som Tas Hotel är känt för – förutom att vara Alaçatıs första hotell då. – Vi serverar alltid kaffe med kaka på eftermiddagen till våra gäster.

Kakorna är så uppskattade av gästerna berättar Yusuf att hotellet har gett ut en kakbok.
– Alla frågade alltid om recepten på våra kakor så vi bestämde oss för att göra en bakbok, säger Yusuf och visar mig en receptsamling som ges till alla boende på hotellet, som en souvenir att kunna ta med hem. 

Jag tar en klunk kaffe. Tas Hotel egna vakthund (fast hur bra hon vaktar är oklart, golden retrievers är golden retrievers – inte precis skräckinjagande) tittar på mig med stora snälla ögon. Det känns lite som att sitta hemma i mormors trädgård. 

Det kostar cirka 185 euro att checka in per natt för ett dubbelrum. Då ingår frukost. Och kaka.

Adress: 132, Yeni Mecidiye, Kemalpaşa Cd., 35950

 

Boka din resa till Turkiet med SunExpress här.

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!