Hotellet som la grunden för en hel turistby
Tas Hotel

”Här fanns ingenting av det du ser i dag innan vi öppnade”, berättar Yusuf Ozen, receptionisten på Tas Hotel, när han visar mig runt i den lummiga trädgården. Tas Hotel öppnade 2001 och var Alacatis första hotell. I dag är byn den som alla pratar om i Izmir.

I den lummiga trädgården på Tas Hotel sitter jag lugnt tillbakalutad, har beställt in en kaffe med kaka. Dagen till ära bjuds jag på en valnöts- och apelsinkaka. Just sina kakor är något som Tas Hotel är känt för – förutom att vara Alaçatıs första hotell då. – Vi serverar alltid kaffe med kaka på eftermiddagen till våra gäster.

Kakorna är så uppskattade av gästerna berättar Yusuf att hotellet har gett ut en kakbok.
– Alla frågade alltid om recepten på våra kakor så vi bestämde oss för att göra en bakbok, säger Yusuf och visar mig en receptsamling som ges till alla boende på hotellet, som en souvenir att kunna ta med hem. 

Jag tar en klunk kaffe. Tas Hotel egna vakthund (fast hur bra hon vaktar är oklart, golden retrievers är golden retrievers – inte precis skräckinjagande) tittar på mig med stora snälla ögon. Det känns lite som att sitta hemma i mormors trädgård. 

Det kostar cirka 185 euro att checka in per natt för ett dubbelrum. Då ingår frukost. Och kaka.

Adress: 132, Yeni Mecidiye, Kemalpaşa Cd., 35950

 

Boka din resa till Turkiet med SunExpress här.