Hija de Sanchez - Frederiksborggade
RESTAURANG

Hija de Sanchez - Frederiksborggade

Köpenhamn

Om

Nordens mest kända tacos finns att testäta på två ställen i stan. Bakom Hija de Sanchez står Rosie, tidigare konditor på Noma. Det hela började med att hon öppnade ett stånd utanför saluhallarna Torvehallerne och började kränga mexikanska tacos. Något som inte funnits i stans streetfoodflora tidigare. Till och med Nomas kock René Redzepi hoppade in och hjälpte till i köket hos sin forna kollega. Glöm fredagsmysets halvfabrikat – allt på menyn här är hemlagat och egna tortillas bakas på majsmjöl från Mexikos bästa gatumatstad Oaxaca. Dessutom har imperiet växt med ytterligare ett ställe, öppet året runt, i Kødbyen.

Kontaktinformation

Adress

Frederiksborggade 21, København K

Öppettider
Måndag: 10:00 AM – 7:00 PM
Tisdag: 10:00 AM – 7:00 PM
Onsdag: 10:00 AM – 7:00 PM
Torsdag: 10:00 AM – 7:00 PM
Fredag: 10:00 AM – 8:00 PM
Lördag: 10:00 AM – 5:00 PM
Söndag: 11:00 AM – 5:00 PM

Läge

Annat du kanske gillar från Köpenhamn

En visionsbild av en grön park framför Tivoli. Foto: Gehl Architects.

Nyhet

Köpenhamn får ny stadspark med bilfri zon

Tänk att anlända till Hovedbanegården och Tivoli i Köpenhamn utan att behöva mötas av trafik... Det är framtiden – nu planeras en grön stadspark och bilfri zon i hjärtat av den danska huvudstaden.

Restaurant Barr. Foto: Daniel Rasmussen, Visit Copenhagen.

Handplockade tips

Miniguide: 5 heta krogar i Köpenhamn

Lima må ha puttat ner Köpenhamn från tronen som världens främsta krogstad. Men den danska matscenen fortsätter att blomstra. Det här är RES fem favoriter just nu.

Mer från res

Foto: Time Out.

Nyhet

New York får ny matmarknad

New York City har en imponerande matscen - som är på väg att bli ännu bättre. I höst öppnar Time Out Market Union Square, den andra matmarknaden med tydliga kulturella inslag i regi av den globala storstadsbibeln Time Out.

Foto: Press.

Topplista

Topp 8: Världens bästa flygplatsmat 2025

Flygplatsmat förknippats traditionellt med torra mackor i plast, trista snabbmatskedjor och hutlösa priser. Men tiderna förändras – och det är är de åtta flygplatsrestauranger runt om i världen som serverar allra bäst mat.