Det kan vara svårt att armbåga sig in på Londons extremt dästa krogscen. Men Bubala ett skutt söder om Spitalfields Market har lyckats – och lyckats väl. Sedan öppningen i september 2019 har den forna middagsklubben fått alla stadens restaurangkritiker, bloggare och foodies att hoppa jämfota av lycka. Jag förstår precis varför. Den här nätta restaurangen, som är sparsamt och ljust dekorerad vid sidan av ett härligt överflöd av växter, serverar vegetarisk mat från Mellanöstern. Tänk ett livligt kafé i Tel Aviv där du samlas med dina vänner för att dela på små och medelstora tallrikar medan vinet flödar. Bordet dignar av extremt vällagad meze à la hummus, labneh, falafel och laffabröd. Men också av ful medames med pesto på libbsticka, rostad radicchio med päron och kanderade valnötter och ljuvligt grillad aubergine med zhug och dadelsirap. Mycket är veganskt, allt är lysande! Glöm dock inte att boka bord, Bubala har bara plats åt omkring 30 gäster åt gången och är som sagt extremt populärt.