Fram till februari 2025 var Don’t Tell Dad ett välbesökt kvartersbageri i Queen’s Park, västra London, känt för sina nygräddade croissanter, sin mäktiga kardemummabulle och generösa smörgåsar. Men sedan kvällsrestaurangen öppnade ett par dagar i veckan har det lilla stället lyckats etablera sig även som middagsdestination. På bara ett par månader har kvällssatsningen blivit precis lika populär som frukost och lunch – kanske till och med mer.
Lokalen är liten, men lyckas kännas både avslappnad och romantisk vilket är lite ovanligt bland restauranger i västra London. Små bord, levande ljus och en dämpad ljudnivå sätter tonen. Servicen är inkännande och uppmärksam utan att vara påflugen. Det här är ett ställe där gäster lutar sig in mot varandra snarare än sitter med mobilen i handen.
Menyn är tydligt säsongsbaserad och relativt kort – en trend som syns hos flera nya restauranger i London. Bland rätterna som erbjuds vid vårt besök utmärker sig en spröd krabbtartelett, krämig men distinkt i smaken. Oxtail crumpet på långkokt oxsvans är en annan favorit. Bland de vegetariska alternativen är beignets med cheddar och tryffel alldeles ljuvliga: små friterade bollar med ett oväntat djup, serverade med en slags svampketchup.
Avslutningen? Varma madeleinekakor som bakas på beställning och fluffiga kommer till bordet, serverade med apelsincurd. Plötsligt blir expertisen som Don’t Tell Dad har som bageri även tydligt efter att solen gått ner.
Don’t Tell Dad har med andra ord gått från lokal frukost till kvällsresmål. Det här är fortfarande ett ställe där man tar bröd på allvar – men det är också underbart för en helkväll på en av de mest stämningsfulla nya restaurangerna i Queen’s Park.
Foto: Press.