Alla korten på bordet: undertecknad är ett stort fan av italienska Gloria och Circolo Popolare. Hipstersvulstiga Instagram-sensationer vars underfundiga maträtter jag fantiserar om när jag ska få äta nästa gång. Kanske är det därför det känns extra uppfriskande att slå sig till bords på Marylebones klassiska Harry’s Bar anno 1979. Vi pratar fullfjädrad retroglamor så som den såg ut och smakade i Venedig på 1950-talet. Det är mörkt och stimmigt, klätt i träpaneler och med speglar och tätt sittande tavlor på väggarna.
Komforten är omedelbar, servicen prickfri och kokkonsten likaså. Menyn listar traditionella rätter –insalata di gorgonzola, linguini vongole, frutti di mare, spigola grigliata, gelato, tiramisù – och jag lovar, varje tallrik som dukas fram framkallar ett ”ååh” följt av ett ”wow”. Olika rätter dyker upp vid olika tidpunkter på året; även om Harry’s Bar är en traditionell italiensk krog är kocken mån om att laga säsongsbetonad mat. Du vet med andra ord när du ska boka bord om du tycker om tryffel. Jag, jag kommer att boka bord så ofta jag kan.
Tips av: Linda Iliste, korrespondent i London