Heard på Ganton Street, som öppnade i slutet av september 2025, är inte bara "ett till hamburgerhak" – det är en väloljad hyllning till enkel mat, gjord med största möjliga noggrannhet. Bakom konceptet hittas Jordan Bailey, vars CV innehåller erfarenhet från trestjärniga Maaemo i Oslo liksom två stjärnor i eget namn som kock på Aimsir i Irland. Men här på Heard, ett stenkast från legendariska Carnaby Street, tar hans finkrogspräglade smakbesatthet helt andra uttryck.
Det börjar med hamburgaren, såklart. Eller snarare: hamburgarna, i plural. För även om den ursprungliga (mycket uppskattade) dubbla smashburgaren finns kvar är det Soho Burger som är stjärnan på Heards nya adress (Heard började som food truck och öppnade sin första permanenta filial i Borough). En 155-grammare på chuck, brisket och rib cap, med smält gruyère, karamelliserad lök, vattenkrasse och ett rosa pepparsås-dopp som är allt annat än pynt. Det är klassiskt brittiskt, med en fransk twist och en nästan intuitiv förståelse för umami.
Vid vårt besök sitter vi den otroligt snygga källaren som påminner lite om en lounge, men föredrar du utsikt över det öppna köket är bardisken på entréplan att föredra. Inredningen, signerad Superfutures, är dämpad och känns organisk: grönt mikrocement, trä och keramik i jordiga nyanser.
Dryckerna är pricken över i:et. På Heard kan du nämligen para din burgare med både öl – och vin, efter vin vinlista framtagen av sommelier Majken Bech-Bailey. Till originalburgaren The Heard, som serveras med jalapeñohonung och osten ogleshield, passar det utmärkt med en burk pale ale från Forest Road Brewery. Föredrar du druvdruck är Rolly Gassmans riesling från Alsace ett ovanligt friskt inslag i sammanhanget. Till den växtbaserade burgaren Wild Umami paras en IPA från samma bryggeri, och vi testar även ett glas spanskt rött – Garnacha Tintorera från Celler del Roure – som skapar en tydlig brygga mellan smaksensationerna.
Det är intimt och avslappnat, med bra musik och tydlig självsäkerhet i både service och presentation (vilken är precis vad man förväntar sig av ett hamburgerhak med lite högre svansföring). En cool liten restaurang som vet exakt vad den vill, och lyckas alldeles utmärkt med det.
Foto: Eleonora Boscarelli | Ely Bsc Photography