Permit Room på Portobello Road är en naturlig förlängning av Dishoom, men med tydligare fokus på dryck. Lokalen – en gammal 1800-talspub som tidigare varit både västindisk bar och destilleri – känns fortfarande som en pub, men med ny finess. Inredningen är murrig, välvald och signerad Macaulay Sinclair. Torsdagar, fredagar och lördagar spelar DJs på bottenvåningen. Vi pratar inte stort party, men musiken bidrar definitivt till rytmen på Permit Room i Notting Hill.
Och för dig som söker boende ovanpå restaurang i London, erbjuder Permit Room Lodgings ett unikt alternativ. Det är en privat våning ovanför krogen. Här finns två sovrum och två badrum, inrett med mjuka mattor, gamla böcker och vackra textilier. Det är inget hotell förstås, så det finns ingen reception utan du hämtar nyckeln i baren för att sedan gå upp på egen hand.
Vi går också upp, men för att äta i matsalen. Där vi börjar med peanut masala-snacks och en New Permit Room Old-Fashioned. Sedan följer aloo tikki chaat – potatiskakor med yoghurt, mynta, tamarind och papdi – och de kryddiga Aunty’s Masala Eggs som serveras med lök, tomat och chutney. I vanlig ordning när Dishoom är i farten är smakerna tydliga, fantastiska. Tandoorikycklingen – en signaturrätt som bara finns här och inte på någon annan av kedjans adresser – är saftig och exakt tillagad. Dela den med en skål av husets mattar paneer och husets daal på svarta linser, så god att det nog aldrig går att få nog. Magen har inte mer plats, men det blir hur som helst en avrundande gulab jamun till efterrätt, dränkt i rom som sig bör.
Permit Room Portobello i Notting Hill är lika delar avslappnat och ambitiöst. Helt klart en av Londons mest intressanta nya restauranger 2025, med finfint boende för dig som gillar att ha både den brittiska huvudstadens bästa daal och DJ:s i samma trapphus.
Foto: Press.