Matur og Drykkur
RESTAURANG

Matur og Drykkur

Reykjavik

Om

Matur og Drykkur öppnade i en tidigare saltfabrik 2015.

Som matgäst står valet mellan kocken Gísli Matthías Auðunssons tre avsmakningsmenyer – kött, fisk- och skaldjur eller vegetariskt. Samtliga består av traditionella recept hämtade ur gamla kokböcker som fått uppdaterad twist och parats med dryck.

Torkad fisk serveras med karameliserad smör och brännvin smaksatt med tång, soppan på hälleflundra kommer med ett glas sherry och det moderna veteölet som kryddats med färsk timjan gifter sig felfritt med torsken.

Enkelt, chosefritt, jättegott! Även Michelinguiden rekommenderar även om någon stjärna inte delats ut.

Kontaktinformation

Adress

Grandagarður 2, Reykjavík

Telefon

+354 571 8877

Öppettider
måndag: Stängt
tisdag: Stängt
onsdag: Stängt
torsdag: 18:00–23:00
fredag: 18:00–23:00
lördag: 18:00–23:00
söndag: 18:00–23:00

Läge

Annat du kanske gillar från Reykjavik

True Detective säsong 4. Foto: Michele K. Short / HBO.

Tips

True Detective-teamets favoriter i Reykjavík

Under januari och februari har många fascinerats av den senaste installationen av HBO-serien True Detective. Den fjärde säsongen utspelar sig i det fiktiva samhället Ennis i Alaska, men spelades in i Island. RES har kollat upp hur inspelningen gick till – och listar teamets lokala favoriter i Reykjavík.

Foto: Unsplash / Joshua Sortino.

Nyhet

Island det senaste landet att inför turistskatt

Paris, Amsterdam, Bali, Venedig – och nu Island. Vår nordiska granne i norr är det senaste landet att införa en turistskatt. Intäkterna ska investeras i att skydda landets ”orörda natur”.

Mer från res

Foto: Time Out.

Nyhet

New York får ny matmarknad

New York City har en imponerande matscen - som är på väg att bli ännu bättre. I höst öppnar Time Out Market Union Square, den andra matmarknaden med tydliga kulturella inslag i regi av den globala storstadsbibeln Time Out.

Foto: Press.

Topplista

Topp 8: Världens bästa flygplatsmat 2025

Flygplatsmat förknippats traditionellt med torra mackor i plast, trista snabbmatskedjor och hutlösa priser. Men tiderna förändras – och det är är de åtta flygplatsrestauranger runt om i världen som serverar allra bäst mat.