Aira

Aira

Stockholm
Restaurang

LYX FINE DINING AIRA är namnet på Tommy Myllymäki och Svenska Brasseriers nya restaurang på Djurgården. Restaurangen inryms i ett nybyggt hus på Biskopsudden, som har ritats av den prisbelönta arkitekten Jonas Bohlin. Krogens mål enligt krögaren PG Nilsson är att vara världens bästa restaurang. 

Den gastronomiska upplevelsen på AIRA har sin grund i nordiska råvaror och traditionella matlagningstekniker. Ambitionen är att matupplevelsen ska vara innovativ och anpassad utifrån säsong. Som en del av målet att göra upplevelsen på AIRA tillgänglig för fler, kommer restaurangen erbjuda både en à la carte-meny och en avsmakningsmeny. 

Men att gå hit är dyrt. RIktigt dyrt. Men enligt de rapporter vi fått värt varenda tusenlapp förutsatt att du har ett gäng med dig när du kommer. 

Målet är självklart: tre stjärnor i Guide Michelin.  

Nu finns det ytterligare en anledning att gå hit förutom ett av Stockholms vackraste krogrum och stjärnkocken Tommy Myllymäkis mat. Utanför den nybyggda krogen har konstnärerna Bigert och Bergström placerat ett Rymdfrö. Det är en liten meteorit. Det sägs att det var en meteorit som dödade alla dinosaurier på jorden. Men det finns också teorier om att det var en meteorit som gav liv till jorden. Man kan alltså se Rymdfröt i koppar som det som förde liv till tråkiga Biskopsudden. Man kan också se skulpturen som en gyllene tryffel, men vi ser den främst som en rolig leksak och värmestuga före eller efter en fantastisk måltid. Om du upplever att det är stelt i matsalen kan du alltid klättra runt i denna. 

Adress: 
Biskopsvägen 9, Stockholm
Telefon: 
+46 8 480 049 00