BUDGET En trappa ner på Upplandsgatan i Vasastan hittar du Brisket & Friends. Köttrestaurangens murriga gröna väggar och dess långa ekbord erbjuder en sällskaplig känsla, som tar oss ett steg bort från den svenska principen att inte prata med sin bordsgranne. Och tillsammans med den dova belysningen och molnet av rök över våra huvuden från kökets äkta amerikanska rökugnar från Oklahoma, känns lokalen som ett smokehouse fast som en restaurang. På brickor serveras det allt du kan tänka dig i köttväg, som långrökt oxbringa, pulled pork med ingefärsglaze och burnt ends. TIll detta kommer tillbehör som coleslaw och syrad rödlök och gärna en kall öl från deras nya ölmärke Big Bones Brews. Det finns även vegetariska alternativ i kvällsrestaurangen, något man ser om man tar en titt ner längs det långa ekbordet. Där den ena ägaren, Ludvig Åström blev kär i Texas och den andra, Niklas Elshazry bär på 15 års erfarenhet i köket, har det två ägarna bakom Brisket & Friends slagit ihop sina stora intressen och infört sitt egna koncept i Sverige – bra barbecue och öl, som i Texas fast i Sverige.