Brisket & friends
RESTAURANG

Brisket & friends

Stockholm

Om

BUDGET En trappa ner på Upplandsgatan i Vasastan hittar du Brisket & Friends. Köttrestaurangens murriga gröna väggar och dess långa ekbord erbjuder en sällskaplig känsla, som tar oss ett steg bort från den svenska principen att inte prata med sin bordsgranne.  Och tillsammans med den dova belysningen och molnet av rök över våra huvuden från kökets äkta amerikanska rökugnar från Oklahoma, känns lokalen som ett smokehouse fast som en restaurang. På brickor serveras det allt du kan tänka dig i köttväg, som långrökt oxbringa, pulled pork med ingefärsglaze och burnt ends. TIll detta kommer tillbehör som coleslaw och syrad rödlök och gärna en kall öl från deras nya ölmärke Big Bones Brews. Det finns även vegetariska alternativ i kvällsrestaurangen, något man ser om man tar en titt ner längs det långa ekbordet. Där den ena ägaren, Ludvig Åström blev kär i Texas och den andra, Niklas Elshazry bär på 15 års erfarenhet i köket, har det två ägarna bakom Brisket & Friends slagit ihop sina stora intressen och infört sitt egna koncept i Sverige – bra barbecue och öl, som i Texas fast i Sverige.

Kontaktinformation

Adress

Upplandsgatan 7, Stockholm

Telefon

+46 8 20 20 70

Öppettider
måndag: Stängt
tisdag: 17:00–23:00
onsdag: 17:00–23:00
torsdag: 17:00–23:00
fredag: 17:00–00:00
lördag: 12:00–00:00
söndag: 12:00–22:00

Läge

Annat du kanske gillar från Stockholm

Julbordet på Operakällaren. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Viggos topplista vintern 2023: julbord och hemmamys

Några gånger per årstid rankar RES:s chefredaktör Viggo Cavling ett gäng aktuella platser, barer, restauranger, hotell, destinationer, böcker, tv-serier och fenomen. Denna gång är det handplockade tips på julbord i Stockholm och ett par tips på vad som gör ledigheten hemma extra mysig under vintern 2023.

Katarinahissen är nu åter öppen för allmänheten efter en "paus" på 13 år.

Handplockade tips

Viggos topplista hösten 2023: 5 x mat och dryck i Stockholm

Några gånger per årstid rankar RES:s chefredaktör Viggo Cavling ett gäng aktuella platser, barer, restauranger, hotell, destinationer, böcker, tv-serier och fenomen. Denna gång är det handplockade restaurangtips till Stockholm under den iskalla hösten 2023.

Mer från res

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!