Det har varit underskott på peruanska krogar i Stockholm. Speciellt innanför tullarna. Men nu är detta problem äntligen löst. Bakom Canta Lola (Sjung Lola) finns kroglegenden Per Nordlind. Känd från Bistro Jarl och en av lagledarna i gruppen som arbetar med Bocuse D'or, mer känt som kock-VM. Bredvid honom på Canta Lolo står hans fru Erika Goytizolo. Det är hennes rötter i Peru och latinamerika som ligger till grund för kökets inriktning. Äntligen kan du få en god ceviche i Stockholms innerstad. Krogen är liten med bara 35 stolar i matsalen och liten bar där du förstås kan få en perfekt Pisco Sour. I köket basar Manuela Carbone från Argentina. Hon är bara 24 år men har redan arbetat som commi bakom Argentinas tävlande i Bocuse D'or. Behöver vi skriva att årets svenska tävlande Sebastian Gibrand i flera år hade samma position bakom Tommy Myllymäki när han tävlade i kock-VM. Maten på Canta Lola är välgjord, chilistinn och modig. Mycket fisk och fräscha smaker. Det var ur detta kök som den världsberömda krögaren Nobu hittade sin guldgruva. Till den goda maten kommer viner från nya världen och en stämning som känns lika delar lyxig och mysig.