Rysk kaviar finns inte längre. Så var det redan före Putins invasion av Ukraina. Stören som tillhandahåller den kaviar som förr kallades rysk är utrotningshotad och får inte fiskas. Men den kaviar som serveras på Stockholms första showroom för kaviar är odlad. Följaktligen kan man äta hur mycket man vill utan att bli anklagad för att vara en miljöbov. Dock måste man ha en tjock plånbok, en liten burk kostar 1250 kronor. För det får man 25 gram beluga kaviar. Smaken är inte för alla, kaviaren här har en sälta som slår Kalles Kaviar med hästlängder. Texturen likaså är krämigt fet utan att bli det minsta kladdig. Detta är elegant mat för människor som gillar den högsta formen av lyx. Här kan du går förbi och bara njuta ett glas champagne och en skål kaviar, men det serveras också hela menyer. Ägaren David Gard säger i Dagens Industri: ”Vi vill att kaviar ska bli folkligt.” Hmm, det tror vi inte riktigt på, men ska du unna dig något riktigt unikt och lyxigt finns det inte ett bättre ställe än detta. Och om vi ska vara ärliga är detta mer ett ställe för killgäng än tjejgäng som vill ha lakto glutenintolerant veganmat.