Villa Dagmar

Villa Dagmar

Stockholm
Restaurang

Det är bara att konstatera att Nybrogatan från Östermalmstorg ner till Strandvägen är just nu Stockholms hetaste restaurangstråk. Det är här du ses och kanske blir synad. Cykla inte på denna gatstump för här är det trångt och risken att du kör på en pensionär eller influencer är mycket stor. På Nybrogatan bor det nämligen människor mitt i stadens kroppspulsåder.

Villa Dagmar drivs av samma familj som äger det klassiska hotellet Diplomat. Den nya verksamheten har blivit ett maffigt boutique-hotell. Stockholms stad vill sälja fastigheten med 70 rum. Budgivningen börjar på 500 miljoner. Det är inte avkastningen som lockar enligt mäklaren Catella utan att kåken är “värdebevarande”.

Maten i restaurangen av suverän, det serveras Medelhavsmat med en touch av Nordafrika. I ljusgården vill vi hänga varje dag. Krögarna är Daniel Höglander och Niclas Jönsson från förortsfavoriten Aloë. 

Vi har även testat uteserveringen på Nybrogatan och kunde då konstatera att det är några barnsjukdomar i början. Vill man vara ett fem-plus -ställe måste man ha mer än en person bakom disken.

Adress: 
Östermalmstorg 25, Stockholm
Telefon: 
+46 8 122 135 50
Öppettider: 
måndag: Öppet dygnet runt
tisdag: Öppet dygnet runt
onsdag: Öppet dygnet runt
torsdag: Öppet dygnet runt
fredag: Öppet dygnet runt
lördag: Öppet dygnet runt
söndag: Öppet dygnet runt