Beställ en blodig burgare med sylt och banan eller fyll tallriken från en vegetarisk buffé – i Zürich finns något för alla smaker.
Av: Linda Larsson
Les Halles
– Punk och musslor
”Alternativt” är nog egentligen det rätta ordet för att beskriva den här restaurangen där musslor står i fokus. Hela stället andas både punk och trend.
Pfingstweidstrasse 6, Zürich
Brisket
– Pulled pork och kycklingvingar
Bredvid Les Halles ligger Brisket som serverar smaker från framförallt den amerikanska södern. Pulled pork, spare ribs och kycklingvingar – amerikansk mat när den smakar som mest.
Pfingstweidstrasse 6, Zürich
Helvti Diner
– Blodiga burgare med sylt och banan
För en blodig hamburgare – gå till Helvti Diner. Du kan beställa tre varianter av köttet: Swiss Premium, Angus och Wagyu. Lägg till ägg, ost, guacamole eller bacon och säg hur du vill ha köttet tillagat. För den modiga kanske en Elvis-burgare med sylt, banan och jordnötssmör kan vara något?
Kasernenstrasse 2, Zürich
AuGust
– För köttälskaren
Här är det kött som står i fokus. För den som vill avnjuta ett glas vin med charkuterier är det hit man bör bege sig. Här kan man vid sidan av huvudrätterna beställa in skinkor och salami i olika portionsstorlekar – 50 gram, 100 gram och 200 gram.
Rennweg 1, 8001 Zürich, Schweiz
La Salle
– För gourmanden
En av västra Zürich finrestauranger som ligger belägen i en gammal fabrikslokal. Här är det uppdukat med vita dukar och välputsade glas intill en trevlig teater och jazzklubb.
Schiffbaustrasse 4, 8005 Zürich, Schweiz
Haus Hiltl
– Vegetarisk buffé
Världens första vegetariska restaurang, enligt Guinness rekordbok. Här finns en buffé där man betalar för det man lägger upp på tallriken, perfekt för den som gillar mycket grönt.
Sihlstrasse 28, Zürich
För fler tips: spana in vår Zürichguide.