Sista minuten billigare än på 10 år: "Unikt fyndläge"
getty images
Nyhet

Sista minuten billigare än på 10 år: "Unikt fyndläge"

Ska du boka en resa till sommaren? Just nu är det rekordbilligt att hitta en utomlandssemester då utbudet är större än efterfrågan.
– Just nu råder det ett unikt fyndläge som vi inte sett på drygt tio år, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket. 

Text: Elin Fellman 

Snart är sommaren här på riktigt och för de som kan åka bort inom de närmsta veckorna kan hitta kap till Medelhavet för under 3 000 kronor inklusive flyg och hotell för två personer. Med förra sommarens värmebölja i bakhuvet har svenskarna i år ett mer avvaktande bokningsbeteende vilket har lett till att det finns fler resor än bokningar. För att fylla flygen sänks nu sista minuten-priserna kraftigt. 

– För den som vill fynda vår- och försommarresa råder just nu ett unikt fyndläge som vi inte sett på drygt tio år, och antagligen inte kommer att få se på många år igen, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket. 

Men det gäller att passa på nu. Till sommarens reseutbud har arrangörerna dock skurit ner på kapaciteten, vilket gör att priserna kommer börja stiga igen.

– För de som vill resa utomlands – och har möjlighet att ta ledigt, och inte behöver anpassa sig till skolornas scheman – är det just nu ett guldläge, fortsätter Daniels. 

Ticket.se

 

Publicerad: 2019-05-20