Barcelona, Spanien: 6 tips för en lyckad weekend i Barcelona
Tips

6 tips för en lyckad weekend i Barcelona

Ida Moren bor i Barcelona och driver sedan fler år tillbaka resebyrån When In Barcelona. Här är hennes bästa tips i den katalanska staden just nu.

Lediga rum & priser i Barcelona

Mat & dryck

Klassisk bar i ny tappning

Alegría

Alegría ligger i det trendiga området Sant Antoni och har nyligen tagits över av stjärnkocken Carles Abellan och de hippa kockbröderna Max och Tomàs Colombo. Restaurangen öppnade 1899 och det mesta av den ursprungliga art nouveau-inredningen finns kvar. Trots att Abellan och bröderna Colombo är kända för sina finkrogar och ultramoderna gastrokoncept har de behållt den lokala pubkänslan. Här serveras enkla katalanska och spanska tapasrätter från klockan tolv på dagen fram till midnatt, men till skillnad från många andra enkla barer är maten himmelsk. Och vinlistan gör ingen vinälskare besviken. Dessutom har Alegría en fin uteservering.

Carrer del Comte Borrell 133

Oas med Barcelonas bästa kaffe

Bar Central

Vad händer när en kaffeexpert, en designer och en prisbelönt kock tar över en övergiven och nergången gotisk byggnad med tillhörande överväxt innergård ett stenkast från La Rambla? Något väldigt vackert. Kaféet och trädgården beskrivs bäst som en oas bortom de kringliggande kvarterens höga puls. Från klockan tio på morgonen till klockan tio på kvällen serveras enklare mat och dryck. Hit kan du lika gärna gå för att dricka Barcelonas bästa kaffe eller äta en god lunchmacka som att dricka ett glas naturvin på kvällen.

Värt att veta: Bar Central har en egen ingång i den fina kulturbokhandeln La Central.

Carrer d'Elisabets 6

Bar & nattliv

Neonfylld queerfavorit

Candy Darling

Candy Darling är ett nytt koncept riktat mot Barcelonas unga och queera. Den neonfyllda och dansvänliga baren är döpt efter den transsexuella skådespelerskan och Andy Warhol-ikonen med samma namn och serverar fantastiska drinkar och lättare barmat. Performancekonst och drag är också en central del av konceptet.

Gran Via de les Corts Catalanes 586

candydarlingbcn.com

Hotell

Lyxhotell med egen båt

Hotel Sir Victor

Lediga rum & priser

Det här hotellet öppnade i början av 2019 och är med sina 91 rum det nya, lyxiga tillskottet på Barcelonas paradgata Passeig de Gracia. Hotellets minimalistiska fasad fungerar som en skarp kontrast till grannhuset Casa Milà, signerat arkitektikonen Antoni Gaudi. Rummen är också sparsmakade och inredda med naturliga material och ljusa färger. Hotellets takterass, med fin utsikt över Barcelona, och spafaciliteterna är två stora plus i kanten. Missa inte heller en båttur med hotellets egen träbåt. Ett dubbelrum kostar från cirka 2000 kronor per natt. 

Carrer del Rosselló 265

sirhotels.com

Shopping

Minibuketter och lokal design

Casa Bruc

Den här nyöppnade butiken är en dröm för designintresserade. Här säljs smycken, keramik, textilier och andra föremål tillverkade av lokala kreatörer. Varje fredag kan du dessutom köpa med dig en minibukett gjord av en av Barcelonas främsta florister.

Carrer del Bruc 71

Se & Göra

Stadens kulturella centrum

CCCB

Center de Cultura Contemporània de Barcelona är Barcelonas kulturcenter och en bra anledning att besöka det röjiga, mångkulturella och trendiga området El Raval, strax väster om de gotiska kvarteren. Det tvärvetenskapliga kulturcentret visar utställningar som belyser olika aspekter av vår samtid, men arrangerar också litterära möten, filmvisningar och festivaler. Se hemsidan för aktuellt program.

Montalegre 5

cccb.org

Publicerad: 2020-01-15