Spanien: Checka in på planeten Mars – i Spanien
Foto: Astroland agency
Tips

Checka in på planeten Mars – i Spanien

Drömmer du om att resa till rymden? I höst kan du åka och bo i en specialdesignad grotta som är en kopia av planeten Mars yta. Under tiden i grottan, som ligger i norra Spanien, är besökarna helt isolerade från omgivningen för att testa på hur livet skulle vara i rymden. 

Text: Elin Fellman

Nere i en 60 meter djup grotta i Kantabriska bergen i Spanien kommer äventyret att äga rum. Det är Astroland agency och Tripadvisor som ligger bakom projektet. Snart släpps också biljetterna till "Marsäventyret" – och man får redo att punga ut om man vill vara en del av äventyret. 

Det hela går på 6050 euro, motsvarande nästan 65 000 kronor, men för de mest dedikerade astronominördarna kanske upplevelsen är värd pengarna. Besökarna spenderar endast tre dagar nere i grottan men själva upplevelsen tar 30 dagar. Då ingår en omfattande onlineutbildning i tre veckor och tre dagar av psykisk och fysisk träning på anläggningen i Spanien. 

– Att kliva ut ur sin komfortzon är en av de mest spännande sakerna med att resa, och Astroland levererar verkligen även för de mest äventyrliga, säger Laurel Greatrix på Tripadvisor till brittiska Dailymail.

Fem "Marsexpeditioner" kommer att hållas i höst och vill du delta måste du först genomgå fysiska och psykiska tester som avgör om du är kapabel att spendera tre dagar i grottan. 

Dailymail

Aftonbladet Resa

Publicerad: 2019-08-28