Ibiza, Spanien: Ibiza i sommar? Här är 4 tips på saker att göra på ön
Getty Images
Tips

Ibiza i sommar? Här är 4 tips på saker att göra på ön

Den mytomspunna partyön Ibiza har så mycket mer att erbjuda än dyra inträden på houseklubbar. Den bohemiska livsstilen med fleamarkets och yoga lever till viss del kvar på ön från en svunnen tid. Här tipsar RES Ibiza-korra om fyra saker att göra på ön förutom att festa hela natten lång. 

Text: Linda Karlsson och Elin FellmanBohemian Boat Charter

Detta unika konceptet av båthyrning utgår från Benniras, en av de mest ikoniska stränderna på ön, där man hyr en traditionell spansk llaut och kan få bli sin egen kapten för en halv- eller heldag. Man behöver ingen licens för att hantera dessa bohemiska små båtar, och man kan utforska den fantastiska kustlinjen och hitta sitt eget lilla paradis. Eller så kan man fria till älskade, eller snorkla, eller äta lunch… Valet är ditt och helt fritt och en mer romantisk upplevelse kan man knappast tänka sig!

Cine Regio

Att gå på bio är kanske inte det första man tänker på när man är på Ibiza, men just denna biografen är något alldeles särskilt. Det är en gammal biograf som funnits sedan 60-talet och den har en otrolig charm och ”faded glamour” känsla. Allting, inklusive skyltarna till toaletten, känns som man har transporterats 70 år tillbaka i tiden. De röda mjuka klassiska stolarna är så mysiga att man aldrig vill ställa sig upp, och de tunga röda sammetsgardinerna som täcker den stora skärmen att bara to die for. Filmer visas på originalspråk två gånger i veckan.

Carrer Barcelona 5
07820 Sant Antoni de Portmany

Ibiza Food Tours

Ta en kulinarisk tur genom Ibiza’s gamla stad med Toby och hans kunniga guider. Turer avgår två gånger om dagen, antingen morgon- eller sen eftermiddagstur, och man får prova utsökta lokaproducerade tapas, ostar, skinkor, oliver, viner och glassar. Turen varar 4-5 timmar och man får se några av dom mest hemliga och speciella lokala restaurang- och barpärlorna.

+34 608 692 901
info@ibizafoodtours.com

The Healing Tarot

Det kan väl inte ha undgått någon vid det här laget att Ibiza är en spirituell ö som sedan 60-talet konstant har lockat till sig hippies och sökare. Om man känner sig lite sugen på att få svar på frågor man alltid undrat över eller om man vill veta hur framtiden kommer se ut, kan man ringa till Simona, som ger en utförlig tarotläsning. Hon kan komma till dig på ditt hotell eller så kan ni ses på en restaurang eller café.

www.groundingenergies.com
+39 34 777 04090
healingtarot17@gmail.com

Publicerad: 2019-05-29