Mallorca, Spanien: Hett i Palma: Vagabundos by STHLM Tapas
Korrens tips

Hett i Palma: Vagabundos by STHLM Tapas

Var ska man bo, äta och dricka i härliga Palma? RES Palma-korre Hedda Lapidus ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i staden just nu. Veckans tips är restaurangen Vagabundos by STHLM Tapas.

Lediga rum & priser i Palma

Som bekant är tapas något av Spaniens stolthet, milt uttryckt. Det är lätt att trivas kring ett bord fullt av smårätter som delas av alla. Såklart någon har tagit det konceptet till Sverige, som till exempel STHLM Tapas, som finns i Vasastan och på Kungsholmen i Stockholm. Nu har däremot STHLM Tapas tagit steget till Palma och för några veckor sedan öppnat Vagabundos by STHLM Tapas i krogtäta Santa Catalina. Konceptet är snarlikt det i Sverige med tapas från hela världen, men de säger själva att det finns några avvikelser för att ta tillvara på alla råvaror som Mallorca bjuder på.

Jag har inte hunnit svänga förbi än men en titt på deras instagramkonto lovar bra mycket mer arbetade och ambitiösa tapas än de gamla vanliga patatas bravas och pimientos de padron, även om det såklart finns det med. Jag ser fram emot att testa halloumi fries, portobello carpaccio och black cod. Bland annat. Jag vet många utvandrade svenskar som drömmer om skagenröra, och det finns faktiskt en sådan variant här.

vagabundosbysthlmtapas.com

Läs den stora reseguiden till Palma HÄR.

Publicerad: 2019-08-08