Mallorca, Spanien: Nytt hotell på Mallorca välkomnar endast kvinnor
Tips

Nytt hotell på Mallorca välkomnar endast kvinnor

Det finns många specialiserade hotell runt om i världen. Hotell enbart för vuxna, familjehotell, hotell enbart för homosexuella och hotell för veganer. Nu har som Dona slagit upp dörrarna på Mallorca – hotellet som bara välkomnar kvinnor, rapporterar Lonley Planet. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser

Hotellet är inte ensam i sin kategori. Det finns flera hotell runt om i världen där endast kvinnor kan checka in men det fanns inget i Spanien upptäckte Joan Enric Capellá, vd för Som Dona. 

– Vi upptäckte att det inte fanns några hotell med fokus på en kvinnlig publik i Spanien, säger hotellkedjans vd Joan Enric Capellá.

För att ta reda på om folk skulle gilla idén genomförde hotellkedjan en undersökning och frågade om kunderna gillade idén om ett hotell som vänder sig till en kvinnlig publik. Det gjorde dem och projektet var därmed på banan.

Enligt vd:n Capella, som är en man, är de flesta anställda på hotellet också kvinnor. 

– Vi vill att de flesta anställda ska vara kvinnor, naturligtvis respekterar vi Spaniens lagar om anställning, men ett av våra mål är att lyfta kvinnor inom arbetsområden som traditionellt är manliga, säger han till Lonely Planet.

Hotellet, som öppnade i juni, är fyrastjärnigt och erbjuder 39 rum. Ett dubbelrum kostar från cirka 960 kronor per natt. 

Publicerad: 2019-08-26