Storbritannien: Isle of Man blir mobilfri: "Kan tyckas skrämmande"
Getty Images
Tips

Isle of Man blir mobilfri: "Kan tyckas skrämmande"

Drömmer du om en lugn och mobilfri semester? Då kanske du ska styra kosan mot den brittiska ön Isle of Man som i sommar hakar på trenden "digital detox". 

Lediga rum & priser på Isle of man

Mobilen ska vara inlåst i ett kassaskåp hela vistelsen. Istället får du en låda med analog kamera, vykort, frimärken, karta, dagbok, böcker, kortlek och förslag på dagsutflykter. I år satsar ön Isle of Man i Storbritannien på stänga-av-allt semestrar och då är nallen inte välkommen, enligt ett pressmeddelande.

Det handlar om initiativet ”digital detox” som erbjuds från 29 februari på två populära anläggningar på ön: Knockaloe Beg Farm eller Glen Helen Glamping. Tanken är att familjer och vänner ska koppla ner och koppla av, umgås med varandra och uppleva naturen på riktigt istället för att sitta och blippa genom filtrerade instagrambilder, enligt The London Economic.

– Livet utan mobiltelefon kan tyckas vara skrämmande till en början, men det finns ingenting som inte kan lösas med gammeldags medel, säger Angela Byrne på Visit Isle of Man till Aftonbladet.

Publicerad: 2020-02-13