London, Storbritannien: Bildspel: Londons vackraste juldekorationer
Tips

Bildspel: Londons vackraste juldekorationer

Det är få storstäder som kan slå London när det kommer till julstämning! Denna tid på året lyser den pulserande storstaden upp av glittrande juldekorationer, en tradition som tog fart i London på 1950-talet. I dag är dessa dekorationer en riktigt upplevelse som hjälper till att skapa julstämning hos både stora och små över hela världen. 2021 är inget undantag, och vi har därför sammanställt Londons bästa och storslagna juldekorationer i ett bildspel. 

Lediga rum & priser i London

Carnaby med ett hjärtevärmande budskap

Carnaby imponerar år efter år med sina ljusinstallationer och 2021 är inget undantag. Årets installation består av hundratals glittrande neonsommarfjärilar ⁠De bär med sig ett hjärtevärmande budskap om andlig återfödelse, transformation, ändring, hopp och liv. Precis som förra året har installationen betydelse för den tid som vi lever i, samtidigt som den lyser upp vintermörkret Installationen är framtagen i samarbete med välgörenhetsorganisationen Choose Love som arbetar med att samla in pengar till flyktingar och fördrivna människor runt om i världen.

Glittrande Oxford Street

Oxford Street festliga julbelysning är känt som julbelysningens moder och är bland de mest kända i världen. I år går den populära shoppinggatan tillbaka till en lite mer klassisk installation med vita ljusslingor och guldaktiga stjärnor som vackert lyser upp när mörket faller sig på. Traditionellt är det Oxford Streets julbelysning som tänds allra först, men i år tändes gatan upp samtidigt som 20 andra närliggande gator vilket gjorde det till ett av världens största julbelysningpremiärer i världen.

The Spirit of Christmas lyser igen

Regent Street har länge varit känt för sin enastående julbelysning som hängdes upp för första gången 1954. The spirit of Christmas är nu tillbaka med sina gyllene änglar som svävar över den kända gatan, och varje dag kan de ses tända mellan kl. 14:00 till midnatt.  

Ikoniska Harrods
Du hittar möjligtvis en av världens mest uppseendeväckande juldekorationer för butiker på Harrods i Knightsbridge. År efter år imponerar de med vackra skyltfönster och maffig julbelysning på sin praktfulla byggnad, och i år har entrén smyckats med en gigantisk version av den ikoniska parfymen CHANEL N°5. 

Magi på Bond Street 

För en rikigt julupplevelse i London får man inte missa den klassiska juldekorationen på utsiden av Cartier på Bond Street, precis runt hörnet från Burlington Arcade. Butiken är inslagen med ett stort, klassiskt rött band och tillsammans med vackra guldkulor ser de till att en av Londons mest kända butiksfasader lyser upp den ikoniska gatan. I år kan man även se att de eleganta påfågelfjädrarna är tillbaka igen.

Klassiska Covent Garden 

Den stora favoriten Convent Garden lyser upp igen med hjälp av 115 000 juleljus och centralt på platsen hittar du Londons största julgran. Den är dekorerad med 30 000 ljus och kulor och kommer från samma gård som den brittiska kungafamiljen får sin julgran från. Utöver den vackra julgranen hittar du Covent Gardens klassiska mistlar och de stora julkulorna från tidigare år. Och bäst av allt, pålitliga väderleksprognoser har utlovat snö varje timme mellan kl. 12:00 och 19:00 under hela högtiden! Inget mindre än ett julmirakel!

Seven Dials Festive Woodland

Bara en kort promenad från Covent Garden ligger Seven Dials-området där årets jultema är "Festive Woodland". Här har gatan blivit dekorerad med lysande kransar och den berömda urtavlan är utsmyckad med en gloria av granljus och färgrika julkulor.

Ta mig till Londons reseguide HÄR.

Publicerad: 2021-12-15