London, Storbritannien: A Boozy Afternoon Tea – 5 tips i London
Tips

A Boozy Afternoon Tea – 5 tips i London

Afternoon tea är inte vanliga dödliga britters eftermiddagssyssla. Men det är en mysig tradition som blir snäppet roligare när det kombineras med ett tema. Och gärna ett glas champagne eller två.

Text: Linda Iliste

Lediga rum & priser i London

The Ritz

Packa blåsan och kavajen, afternoon tea på The Ritz är ingen anspråkslös affär! Hotellet är en ikon av rang och i praktfulla Palm Court arrangeras fem tesittningar om dagen. Det är glamouröst, högtravande och värt vartenda pund när omsorgsfullt välgjorda snittar, scones och bakelser dukas fram på de stärkta linnedukarna. Bäst är kvällssessionen halv åtta med levande ljus och musik, romantiskt så det förslår.

150 Picadilly Street, St James’s
theritzlondon.comDean Street Townhouse

Matsalen påminner om en klassisk sällskapssalong med fint vintagemöblemang, tunga sammetsdraperier och vacker konst. Dean Street Townhouse – Soho House-gruppens georgianska utpost – är nästan mer värt ett besök för sin miljö än sin temeny. Den består i sin tur av klassiker som lax, äggröra och otaliga sötsaker som paras med darjeeling, rooibos och cocktails.

69-21 Dean Street, Soho
deanstreettownhouse.comMr Fogg’s House of Botanicals

Mr Fogg’s finns på sex adresser i London och samtliga är vidlyftiga barer baserade på Jules Vernes äventyrslystne karaktär Phileas Fogg, och en ambition att ta med gästerna på en tidsresa till den viktorianska eran. I Fitzrovia besöker vi hans botaniska bibliotek, med helt fantastisk hortikulturell inredning och blomsterinspirerade cocktails serverade i tekannor. Dessutom serveras goda smörgåsar och kakor.

48 Newman Street, Fitzrovia
mr-foggs.com/house-of-botanicalsHoi Polloi

Ace Hotel är ett välkänt amerikanskt hipstertillhåll som självklart har ett hem även i trendiga Shoreditch. På hotellkrogen Hoi Polloi serveras afternoon tea i 1950-talsdoftande miljö. På menyn finns tre olika cocktails, tre olika scones, salta aptitretare samt söta bakverk.

100 Shoreditch High Street, Shoreditch
hoi-polloi.co.ukPalm Court Kimpton Fitzroy

Palm Court är hotellet Kimpton Fitzroys sociala nav, en plats där hyllningar till det förflutna – särskilt berömda the Bloomsbury Set – möter en modern estetik som påminner om en fantasifull rosenträdgård. Deras afternoon tea är iögonfallande (konditorn Thibault Marchands bakelser är som små konstverk), delikat och serverad i samarbete med champagnehuset Laurent-Perrier.

1-8 Russell Street, Bloomsbury
palmcourt.london

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-11-15