London, Storbritannien: ”Dinner with Friends” – stjärnkockens nya koncept
Korrens tips

”Dinner with Friends” – stjärnkockens nya koncept

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. I veckan har Linda besökt stjärnkocken Marcus Samuelssons middagsklubb "Dinner with friends".

Lediga rum & priser i London

Sällan har en middagsklubb varit så passande döpt. För att gå på ”Dinner with Friends” – stjärnkocken Marcus Samuelssons hyllade koncept som går av stapeln sista torsdagen i månaden på hans restaurang Red Rooster i Shoreditch – känns exakt som att äta middag med vänner. Vänner du visserligen inte visste att du hade, men som inom loppet av en välkomstdrink och några hors d'oeuvres några känns härligt bekanta. Vänskapen har sedan fyra timmar på sig att cementeras då det råder fri sittning vid tre långbord inne på restaurangens uppvärmda innergård och tillika chambre séparée, utmed vilka det serveras en rejäl festmåltid. Vem som lagar denna varierar från gång till gång.

Kvällen i fråga som RES slår sig ner delar Marcus sitt kök med prisbelönta brittiska kocken och tv-profilen Andi Oliver som lagat en fyrarättesmeny som briserar av karibiska smaker. De tu matkonstnärerna håller sig dock inte bakom kulisserna utan minglar, skålar och sitter och surrar med alla gäster, så lätt och ledigt att även de snabbt känns som gamla goda vänner. Lägg där till livemusik och service så oklanderlig att du knappt märker av den, och du har trillat över ett perfekt recept på en fantastisk helkväll. Mycket varmt rekommenderat!

redroosterldn.com 45 Curtain Road, Shoreditch EC2A 3PT

Öppettider: Red Rooster har öppet tisdag 17-midnatt, onsdag 17-01, torsdag-lördag 17-02, söndag 11-17.

”Dinner with Friends” arrangeras sista torsdagen i månaden.

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-11-21