London, Storbritannien: Hett i London: Fentimans Secret Spritz Garden
Korrens tips

Hett i London: Fentimans Secret Spritz Garden

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är utomhusbaren Fentimans Secret Spritz Garden.

Lediga rum & priser i London

Sommaren må gå mot sin sista suck, men än finns chans att njuta av den sista värmen. Bland dem som sörjer för Londons dröjande strålar sticker Fentimans Secret Spritz Garden ut. Som namnet avslöjar ligger utomhusbaren hemlighetsfullt undangömd mellan de murgrönsklädda väggarna som höljer St John's Cloister Garden. En innergård som tillfälligt fyllts av växtlighet; väldoftande lavendel och örter, stora plantor, gräs och grönt. Och som namnet ytterligare avslöjar blandar bartendrarna bara olika slags spritzers. Lättdruckna och somriga, perfekta för ljumma kvällar då mörkret sänker sig allt tidigare och solen ger vika för glittrande ljusslingor.

Drinkarna har cocktailexperten Dino Koletsas kurerat utifrån dryckesföretaget Fentimans olika mixers och lokala uppfriskande smaker så som rabarber. Det känns hur romantiskt som helst att sitta i den jasminklädda gungan – mitt i London, men mitt bland så fina dekorationer med så lantlig karaktär – och sippa på en ”English Country Cup” full av fläder, brittiska sommarklassikern Pimm’s, Fentimans tonic med smak av rosor och rejält med frukter och bär.

Den som vill göra mer än dricka kan även titta förbi för att delta i kurser i spritzmakande, blomsterbindande och collageskapande. Men skynda på, Fentimans Secret Spritz Garden är bara öppen fram till 30 augusti.

secretspritzgarden.com

Adress: St John's Cloister Garden, St John's Lane, Clerkenwell EC1M 4DA

Öppettider: Onsdag-fredag 17-23, lördag 12-23 samt även söndag 25 augusti 12-23

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-08-23