London, Storbritannien: Hett i London: Kettner’s Champagne Bar
Korrens tips

Hett i London: Kettner’s Champagne Bar

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är anrika Kettner’s Champagne Bar.

Säg ”Kettner’s” till Londonbor som kan sin stad och de dekadenta ryktena börjar genast florera. Visst var det en av Londons första franska restauranger, öppnad av Napoleon III:s kock? Visst var det stället Oscar Wilde gick för sina, på den tiden, syndigt olagliga kärleksmöten? Visst var det hit Robert De Niro bjöd Bananarama på fest när de skrivit en låt om honom?

Det ligger knappast medlemsklubben och hotellgruppen Soho House i fatet. Tvärtom. När de våren 2018 slog upp dörrarna på 29 Romilly Street i Soho hade de omvandlat den legendariska restaurangen, först öppnad 1867, till ett nytt tillskott i sin redan imponerande huskatalog. Men det har renoverats med mycket varsam hand för att ändå erbjuda en inblick i de mystomspunna gamla salongerna.

På ovanvåningen finns 33 sovrum med originaldetaljer och 1920-talsinspirerad design att välja mellan om du vill övernatta, men du behöver inte vara varesig medlem eller hotellgäst för att smita in i champagnebaren och sippa på världens bästa mousserande vin i en miljö som hälsat alla från Sir Winston Churchill och Margaret Thatcher till Bing Crosby och Agatha Christie välkomna.

Väggarna pryds av konst inspirerad av bortglömda väggmålningar som upptäcktes under ombyggnaden och på golvet ligger de ursprungliga mosaikplattorna. Minst sagt romantiskt, men också väldigt välgjort med snoffsiga bartendrar som är mycket duktiga på sitt hantverk. Drinkarna ligger självklart på den bubbliga sidan, missa till exempel inte en uppfriskande Champagne Martini. Den smakar extra gott uppflugen på en hög stol runt den runda bardisken med utsikt över medlemsbaren mitt emot. Den är månne inte riktigt lika skandalomsusad som under tidigare århundraden, men visst glittrar det!

https://www.kettners.com/champagne-bar

29 Romilly St, Soho, London W1D 5HP

Öppettider: Måndag-fredag 07-01, lördag 08-01, söndag 08-midnatt.

Publicerad: 2019-06-27