London, Storbritannien: Hett i London: Sky Garden
Korrens tips

Hett i London: Sky Garden

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är Sky Garden. 

Lediga rum & priser i London 

London är knappast berömt för takbarer i stil med, säg, New York eller Bangkok. I takt med att metropolen växer på höjden ökar dock möjligheterna att njuta av och beundra den från ovan. Sky Garden, uppe i skyskrapan the Walkie Talkies glaskupol som tornar över city, tillhör inte de senaste tillskotten, men väl de mest unika.

Dess gigantiska atrium med fönster från golv till valv är som en urban djungel med panoramavyer över många av Londons landmärken: Themsen, the Shard, the Gherkin, Tower Bridge... Själva trädgården är designad av de prisbelönta landskapsarkitekterna Gillespies i form av flertalet planterade terrasser på olika teman, med växter från Afrika, Asien och Medelhavet. Det är lätt att strosa omkring en lång stund, svårt att bli mätt på alla vyer. Och det kostar inte ett pund, kräver endast att man bokar sitt besök via hemsidan i förväg. Vill man spendera pengar går det dock bra. Sky Garden har fem restauranger och barer – Fenchurch Restaurant, Fenchurch Terrace, Darwin Brasserie, City Garden Bar och Sky Pod Bar. Boka bord för att vara på den säkra sidan, det är många som vill sitta med hela city för sina fötter i solnedgången.

skygarden.london

20 Fenchurch St, City EC3M 8AF

Öppettider: Måndag-tisdag 07-24, onsdag-fredag 07-01, lördag 08-01, söndag 08-24.

Läs den stora reseguide till London HÄR.

Publicerad: 2019-07-12