London, Storbritannien: Londons 5 bästa veganrestauranger
Tips

Londons 5 bästa veganrestauranger

Precis som i många andra storstäder i världen växer den veganska kosthållningen stort i popularitet i London. Och numera öppnar ständigt nya, fantastiska vegankrogar. Här är Londons bästa veganrestauranger just nu. 

Text: Linda Iliste

Lediga rum & priser i London

MOOSHIES

Dagarna då veganmat associerades med hälsa är garanterat över i London. Den plantbaserade snabbmatsboomen har fått även de mest inbitna köttfantasterna att hylla de nya vegoburgarna, som är så saftiga och smakrika att många misstar dem för animaliskt kött. Rustika Mooshies ligger mitt i currykvarteret Brick Lane och har fyra läckert flottiga alternativ, vegovarianter av bland annat fisk och pulled pork. De paras med fördel med sidorätter som cheese sticks och friterad svamp.

104 Brick Lane, Spitalfields
veganburger.org

STEM + GLORY

Stem + Glory ligger undangömt på en sidogata vid brutalistiska Barbican och nosar försiktigt på finkrogsscenen. Och även om de inte tar hela vägen ut i strålkastarljuset är det ett gott tillskott för dig som vill äta mer raffinerad veganmat à la kimchipannkakor, orientalisk rödbetstartar eller paella med spansk vitlök och nori majada i en ljus och modernt avskalad miljö. Bra vinlista med en hel del engelska flaskor och kunnig personal bidrar till den sofistikerade stämningen.

60 Bartholomew Cl, Barbican
stemandglory.uk

GENESIS

Ekologiskt, högkvalitativt och garanterat fritt från djur. Kanske är det sådana restaurangambitioner man får när man har vuxit upp i en familj som har jobbat inom köttindustrin i över 100 år? Bröderna Oliver och Alex Santoro lyckas hur som helst galant med sin idé att förena sina internationella favoritmunsbitar under ett och samma tak. Lokalens popkonst, rosa möbler och neonskyltar gör att det inte råder någon tvekan om var du befinner dig geografiskt, även om tallriken lastats med koreanska bbq-vingar, nordamerikansk BLT och colombianska patacones.

114 Commercial Street, Shoreditch
eatgenesis.com

THE SPREAD EAGLE

Bakom Londons första helveganska pub står Club Mexicana vars veganska mexikanska gatumat har blivit kultförklarad i The Big Smoke. Kombinationen av ljuvliga tacos, quesadillas och ölmarinerad tofish (vegansk fish and chips) och den vackra lokalen med en fantastisk vegansk bar i mitten är rätt och slätt lysande. Tänk klassisk brittromantik möter mexikansk färgmättnad. Populariteten är stor, så boka bord i god tid och missa inte avokadococktailen när du väl har slagit dig ner. Uno más, por favor!

224 Homerton High Street, Homerton
thespreadeaglelondon.co.uk

WULF & LAMB

Det är inte bara östra London som har utökats med plantbaserade serveringar. Västerut, ett stenkast från eleganta Sloane Square, huserar Wulf & Lamb som kallar sig kafé men vars ovanvåning är mer restauranglik. Här serveras rättfram comfort food: rökig chili sin carne, paj med linser och pulled jackfruit, mac’n’cashewcheese parad med kolgrillad broccoli… Kvaliteten är hög och gin & tonicen oklanderlig.

243 Pavilion Road, Chelsea
wulfandlamb.com

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-11-01