Sverige: 3 svenska gourmethotell för foodisar
Hölick Resort
Hotell

3 svenska gourmethotell för foodisar

Den som vill komma bort och äta gott har många smakfulla tillflyktsorter att bege sig till inom Sveriges gränser- Här är tre härliga hotell som satsar stort på sina restauranger.

Villa Sjötorp, Lyckorna

På sekelskiftesdrömmen Hotell Villa Sjötorp i Lyckorna utanför Ljungskile, bor du med havet som granne. Hotellet har förärats med utmärkelsen ”Historic Hotel Gourmet Award 2017”, bland 500 europeiska hotell som hållet hög gastronomisk nivå. Villa Sjötorp använder omsorgsfullt utvalda råvaror, till största del ekologiska och hämtade från närliggande Bohuslän med det saltstänkta havet och Västergötlands bördiga jord, skog och sjöar. Restaurangen är certifierad enligt Smaka på Västsverige. Denna certifiering samlar restauranger, producenter och gårdsbutiker som erbjuder hållbara och genuina västsvenska produkter och matupplevelser baserade på säsongsbetonade lokala råvaror.

Lediga rum & priser

villasjotorp.se

 

Hölik Havsresort, Hölik

Hölik Havsresort har genomgått stora renoveringar de senaste åren och blivit en riktigt pärla i havsbandet på den norra östkusten. Nu kliver stjärkocken Melker Andersson in i köket och sätter ny prägel på smakerna.

 – I år kommer vi sätta Hölick på kartan även som en kulinarisk destination. Det gör vi i samarbete med en av Sveriges mest kända krögare, Melker Andersson. Gästerna kan förvänta sig en ny tydlig matprofil som matchar Hölicks ambition. Det här ser vi verkligen fram emot, säger Clara Lindgren Tilk, som är platschef vid Hölick Havsresort. Strax utanför Hudiksvall – mitt emellan Gävle och Sundsvall – ligger Hölick Havsresort. Man kan välja att bo i något av de större arkitektritade husen med egen utomhusjacuzzi och öppen spis eller mindre mini-chalets med egen terrass. Vill man göra boendet till en upplevelse i sig kan man sova i tipi-village, som har tio stycken möblerade tipi-tält.

Lediga rum & priser

holick.se

 

Häckeberga Slott, Genarp

På Häckeberga Slott läggs stor fokus på de skånska smakerna, närproducerade råvaror och allt efter säsong. Häckeberga har varit med i White Guide samtliga årgångar sedan den startades, något som man är mycket stolt över. Bordsbokning är obligatorisk om man inte bor på hotellet – ingen drop in. Det säger ett och annat om hur noga man förbereder varje tallrik. Häckeberga slott ligger vackert på en udde, cirka 30 minuters bilfärd från Malmö och 15 minuter från Malmö Airport. Slottet i sitt nuvarande utförande är uppfört under 1870-talet i fransk renässansstil.

Lediga rum & priser

hackebergaslott.se

 

 

Publicerad: 2020-02-20