Sverige: Aira vinner DI:s tävling Årets affärskorg 2020
Aira: Tommy Myllymäki, Viktor Westerlind och Johan Lindberg
Artikel

Aira vinner DI:s tävling Årets affärskorg 2020

Tommy Myllymäkis nystartade restaurang Aira på Biskopsudden i Stockholm tilldelas under måndagen det prestigefyllda priset Årets affärskrog, av Dagens industris magasin Di Weekend.

Priset Årets affärskrog har sedan 1983 delats ut till den restaurang som bäst lämpar sig för affärssammankomster i Sverige.

Förra året tog den då nyöppnade söderkrogen Symbios hem utmärkelsen och även i år ser vi en nyöppnad restaurang som vinnare. Göran Jonsson, krogredaktör på Di Weekend och ansvarig för juryarbetet inför Årets affärskrog anser att det inte är enbart maten som utgör en bra affärskrog utan också atmosfären och tillgängligheten.

- Vi är extra glada att kunna utse Aira till Årets affärskrog 2020, ett år som är så prövande för restaurangbranschen. Det är en stor investering i en svår tid och då är det glädjande att se att gästerna trots allt kommer och uppskattar det de får var med om. Aira är lyxkrog när det är som bäst, säger Göran Jonsson.

Den välkände tävlingskocken Tommy Myllymäki och Svenska Brasserier öppnade under våren 2020 Aira, efter många års planerande och byggande.

Restaurangen ligger i en nybyggd fastighet vid marinan ute på Biskopsudden, på Djurgården i Stockholm.

Med Viktor Westerlind och Pi Li som kökschefer har Aira sin grund i nordiska råvaror och traditionella matlagningstekniker, men utöver det hittas här även smaksättningar och tekniker från Asien och andra delar av världen. Matupplevelsen är innovativ och säsongsanpassad.

Publicerad: 2020-11-30