NYHET

Så mycket bättre-huset på Gotland får nya ägare

Jan 31, 2020

Det gotländska pensionatet Grå Gåsen och dess 1700-talslada blev kända för den breda svenska allmänheten genom TV4-succén Så mycket bättre. Nu får verksamheten nya ägare. Ambitionen är att bli en av södra Gotlands mest minnesvärda sommarupplevelser.

Lediga rum & priser

Ny VD för Grå Gåsen blir Cecilia Westerholm Beer. Hon har en mångårig bakgrund som personalchef och ett förflutet i restaurangbranschen. Tillsammans med sin man Björn Westerholm, entreprenör inom bland annat miljöteknik och finans, tar hon över verksamheten som omfattar restaurang, hotell och konferensverksamhet. Totalt erbjuds drygt hundra hotellbäddar fördelat på Grå Gåsen, och Gåsens Björklunda. Restaurangen Gåsens Lada tar emot uppemot 200 gäster varje dag under sommarmånaderna.

Till en början är parets huvudsakliga fokus att fortsätta att driva Grå Gåsen som tidigare, med sommargästerna i centrum. En ny säsong av TV4-succén Så mycket bättre är inbokad, liksom ett antal konserter.

– Grå Gåsen har ett helt oslagbart läge i Burgsvik, med havet alldeles nära på båda sidor och gångavstånd till den nya gästhamnen som håller på att anläggas. Har man varit här vill man bara tillbaka, säger Cecilia Westerholm Beer.

– Ända sedan den första gången vi besökte Sudret har vi bara velat tillbaka till Södra Gotland. När Grå Gåsen i Burgsvik var till salu så slog vi till direkt. Nu vill ge ännu fler möjligheten att få komma hit och få minnen för livet: fantastiska måltider i den kända 1700-talsladan, att njuta av den magiska omgivningen, kanske komma på konferens, träna och bada. Dessutom har vi Gotlands största utomhusscen, så möjligheterna är stora att få sommarens bästa upplevelser just här på Grå Gåsen i Burgsvik, säger Björn Westerholm.

I de mer långsiktiga planerna för Grå Gåsen och Gåsens Björklunda finns en satsning på mer klimatsmart drift med hjälp av miljöteknik. En ambition finns också att förlänga säsongen bortom sommarmånaderna. 

– Gotland brukar kallas till Hållbarhetens ö, och det ska vi förstås ta tillvara på. Gotland är en riktigt spännande plats på så många sätt just nu, säger Björn Westerholm. 

– Det är en stor ära att få ta oss an Gåsen, och det är med stor ödmjukhet som vi tar över verksamheten från de tidigare ägarna. Jag ser fram emot att fortsätta att utveckla allt det som är unikt med Grå Gåsen för såväl sommarturister som konferensgäster och förstås alla bofasta, säger Cecilia Westerholm Beer.

Övertagandet av Grå Gåsen och Gåsens Björklunda sker i april 2020.

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!