Gotland, Sverige: Tips för en vistelse på härliga Gotland
Tips

Tips för en vistelse på härliga Gotland

Gotland är en minst sagt populär destination under sommartider med en vacker natur samt världsarvet Visby som erbjuder matupplevelser såväl som historia för den historieintresserade. Här kommer några tips inför Gotlandsvistelsen.

Text. Sofia Sundström

25 minuter utanför Visby i byn Tingsträde hittar du denna villa från 1820-talet på cirka 50 kvadratmeter. Avskilt och lugnt för den som vill ta ett steg back efter en dag full av aktiviteter kan man här njuta av den rustika miljön och den alldeles egna trädgården. Ett boende med alla nödvändigheter under samma tak och nära till utomhus aktiviteter som badplats, boule, ridning och fiskemöjligheter. Kostar cirka 1 200 kronor per natt.

En bottenvåningslägenhet med utsikt över havet från köksfönstret. Beläget i ett lugnt och attraktivt bostadsområde och nära till Fridhem/Högklint med en vacker natur och är samtidigt inte långt till Kneippbyn om man reser med familjen och känner för en dagsutflykt. Hyr en cykel och ta en tur runt Gotland eller cykla till Visby som ligger endast 3-4 kilometer bort. Nyrenoverat och fräscht boende med alla nödvändigheter tillgängliga. Kostar cirka 1 800 kronor per natt.

En villa med gångavstånd till Visby som passar perfekt för ett större sällskap. Villan erbjuder flera platser för häng som en uteplats för middagen eller den stora altanen med söderläge utrustad med matplats, solstolar och parasoll. Alla nödvändigheter finns tillgängliga och villan kostar cirka 1 200 kronor per natt.

Saker att göra på Gotland under vistelsen:

  • Visby och ringmuren kommer inte som en överraskning – Gotlands centrum och även ett världsarv.
  • Rute Stenugnsbageri är en favorit bland såväl lokalbor som den nyanlände. Tidigare en smedja och idag ett välinstagrammat kafé med ruskigt goda bakelser.
  • Gotlands raukar är naturens egna konst som formas av väder och vind under århundraden. Dessa hittar man i naturreservatet Folkhammar på Gotlands östkust.
  • Blå Lagunen är ett gammalt kalkbrott som idag används som en badplats med klarblått vatten och du hittar den vid Gotlands nordligaste spets.
  • Bergmanveckan pågår under den 24-30 juni på Fårö. En hyllning till den världskände regissören Ingmar Bergman som hålls årligen och erbjuder föreläsningar, film och teater, samt en chans att uppleva Bergmans privata biograf.  

Homeaway.com

Publicerad: 2019-05-13