Sverige: Humorbröderna slår ett slag för weekends i Sverige
Veckans resenär

Humorbröderna slår ett slag för weekends i Sverige

Humorbröderna Daniel och Emil Norberg är aktuella med Sverigeturnén "Nytt, gammalt och stulet" som har premiär i slutet av mars. När de väljer resmål själva blir det ofta en destination inom Sveriges gränser och dit man kan ta tåget även om de drömmer om norra Nordamerika och Svalbard. 

Namn: Daniel och Emil Norberg
Aktuell med: Sverigeturné med föreställning ”Nytt, gammalt och stulet”. Premiär 21 mars. 
Familj: Mamma Bettan och pappa Börje i Uddevalla.
Ålder: 29 och 32 år
Bor: Stockholm 

Senaste resa? 

Daniel: Hade jag fått frågan innan nyår hade jag svarar Malawi, en resa för Unicef. Men nu blir det Köpenhamn istället! Haha! Emils senaste resa var med hundspann i Högfjället. Bara han, sex hundrar och en anfådd instruktör. 

Favorithotell?

– Vi kräver inte mycket av ett hotell. Fluffiga kuddar och ett strykjärn så är vi nöjda! Får man lite bubbelvatten gratis då är det fem stjärnor i våra ögon.

Favoritdestination?

– Både jag och Emil tycker sommarstuga i Bohuslän. Men måste vi utomlands så är New York helt fantastiskt! 

Bästa weekendstaden? 

– Vi hade en period där vi gjorde weekends runt om i svenska småstäder. Tog in på hotell och njöt av lokala sevärdheter. Det finns mer än man tror att upptäcka i närområdena. Warsawa eller Köpenhamn står också högt på listan! 

Vilken pryl tar du alltid med dig på resan? 

– Biljetten hem och hörlurar! Även om det är mysigt att drömma sig bort ut genom fönstret så är det skönt att kunna klämma en ljudbok eller podd.

Vad har du för drömresemål?

– Varken jag eller Emil är mycket för att ligga och slappa en hel vecka vid en pool. Kanske låter det mer spännande än vad det är, men sen en tid tillbaka har Svalbard eller Norra Nordamerika varit på tapeten. 

Tåg eller flyg?

– Vi åker tåg så mycket vi kan. Men självklart händer det att vi flyger. Men vissa flyger till och med Stockholm - Göteborg. Det har vi aldrig gjort, trots att vi ofta är hemma i Uddevalla.
En fantastiskt vacker tågsträcka är Paris till Milano! Där är verkligen resan en upplevelse i sig. Emil har tågluffat flera somrar och rekommenderar det varmt. Det är inte så krångligt eller obekvämt som man kanske vill inbilla sig. 

Vad är det bästa med att resa?

– Det bästa är att man tvångsförflyttas från sin dator, sina filer och måsten. De små skillnaderna är ofta det roligaste. Höra nytt språk, träffa nya människor eller bara se hur märkliga toaletter kan se ut! 

Hit åker jag aldrig igen:

– Dusseldorf! Det finns charmigare parkeringsplatser. 

Bästa matupplevelsen: 

– En favorit är “Pastéis de belém”. Den lilla vaniljbullen som severas utanför Lisabon som får svenskt fika att bleka i jämförelse! Ni måste testa!! 

Detta vet vi inte om er:

Daniel: Jag är otroligt intresserad av arkeologi. Min dröm är egentligen att ligga och borsta bort grus från gamla medeltida gravar. Tänk att hitta en skatt! Jag blir galen av tanken! Man kanske ska ge sig ut på en arkeologresa någongång. Eller bara vandra på botten av Themsen under lågvattnet. Herrevärld vad spännande saker det ligger där.

Emil: Jag är egentligen utbildad jurist och har pluggat vansinnigt länge i både Uppsala och i Lisabon. Det var där jag överkonsumerade den kända vaniljbullen. 

Nästa resa går till:

– Ut i landet! Under hela våren åker vi på turné med vår föreställning “Nytt, Gammalt och Stulet”. En show för hela familjen full av sketcher, parodier och skojigheter! Det ska bli riktigt kul att få möta publiken, och inte minst att se alla dessa städer. Hela 18 stopp blir det! Vi har just köpt en bil för första gången i livet. I den är tanken att vi ska få plats med alla peruker och instrument, haha! 

Publicerad: 2020-01-27