Sverige: Massivt intresse för flytande Arctic Bath
Pressbild
Bildspel

Massivt intresse för flytande Arctic Bath

Arctic Bath som flyter på Luleälven är en av de mest omtalade hotellöppningarna inför nästa år. Det exklusiva spahotellet slår upp dörrarna i februari 2020. Men redan nu är första veckan fullbokad – trots det saftiga priset.

Text: Elin Fellman 

Hotellet, som ligger i det lilla samhället Harads drygt en timme utanför Luleå, har uppmärksammats i internationell press. Bland annat i CNN, Forbes och GQ Magazine. Arctic Bath finns också med på The Telegraphs lista över bästa spaanläggningar för äventyrssökare.

Själva spaanläggningen öppnar i januari och hotellrummen går att checka in på i februari. Att övernatta på Arctic Bath kostar hela 10 000 kronor per natt, men trots det är intresset för det nya hotellet stort och den första veckan är redan nu fullbokad. 

– Många som hör av sig säger att de inte har sett någon liknande anläggning i världen. Unika idéer har en tendens att fånga uppmärksamhet, säger Ann Kathrin Lundqvist, projektledare och en av sju delägare, till Besöksliv.

Det är teamet bakom populära Treehotel som står bakom Arctic Bath. Det exklusiva hotellet erbjuder tolv rum, några på land och några flytande på älven. Dragplåstret är bland annat extremkyla, norrsken och kallbad, som ska erbjudas året runt.

I den cirkelformade spaavdelningen finns flera olika bastur, ett varmt bad och stegar som leder rakt ner i den iskalla Luleälven, där vattnet håller cirka fyra grader på vintern. Det kommer också att finnas en restaurang på anläggningen med fokus på närproducerad mat. 

Hotellets speciella design ska symbolisera timmerbröt, ett minne från en tid när man använde platsen för att frakta timmer. Då kunde de stora ansamlingarna av timmer i älven likna en hög med plockepinn.

Publicerad: 2019-11-11