Sverige: Museum för misslyckanden
Dr. Samuel West och en misslyckad cykel med plastram.
Nyhet

Museum för misslyckanden

Ett lite annorlunda museum öppnar i Helsingborg - på Museum of Failure ställs bara misslyckade grejer ut. Samlingen består av produkter som av en eller annan anledning blev en flopp.

Innovationsforskaren Dr. Samuel West tröttnade på att företag bara skröt om sina framgångar och bestämde sig för att skapa en samling av produkter och tjänster som inte rönt någon framgång. Nu ställs över 60 misslyckanden från hela världen ut på Museum of Failure i Helsingborg. 

– Jag vill att människor ska förstå att misslyckande är nödvändigt för att skapa innovativa framgångar. 80 - 90 procent av alla innovativa projekt floppar och vi måste börja lära oss av dessa, ofta ganska kostsamma, misslyckanden, säger West.

Exempel på innovationer som floppat är Machiarinis plasstrupar och Coca-Cola med kaffesmak. Objekten som ställs ut har valts för att de förmedlar en berättelse till besökaren och flera av dem kommer från stora varumärken - West vill visa att även framgångsrika företag kan misslyckas. Museet öppnar den 7 juni.

 

Publicerad: 2017-05-02