Sverige: Ny app sammanställer alla restaurangrecensioner
Foto: Taisiia Shestopal
Tips

Ny app sammanställer alla restaurangrecensioner

Appen Eatie är populärt i grannlandet Danmark och har över 100 000 användare i månaden. Appen, som samlar och sammanställer olika restaurangrecensioner, lanseras nu även i Sverige. 

Text: Elin Fellman

Att välja restaurang kan vara svårt. Speciellt när man är ute på resande fot. Att spana in recensioner innan man bestämmer sig kan vara en djungel. Den nya appen Eatie har därför samlat över 2,8 miljoner recensioner från de största recensionssidorna och skapat ett unikt betyg för mer än 16.000 restauranger baserat på deras omdömen. På så sätt får varje restaurang ett så tillförlitligt betyg som möjligt. I appen kan man hitta de bästa restaurangerna i närheten, var man än befinner sig.

Förutom att se de 100 bästa rankade matställena i Sverige och Danmark kan du hitta topplistor för alla större städer i båda länderna. Om du till exempel besöker Malmö, Kalmar, Örebro, Köpenhamn, eller Roskilde finns topplistor för restaurangerna med högst betyg i staden.

Företaget är ursprungligen danskt. För tillfället används appen av tusentals människor runt om i Danmark och Sverige för att boka bord på restauranger.

– Innan du besöker en plats kan du skapa listor över de ställen du vill prova eller skapa listor för dina vanliga favoritställen att äta på. Du kan också följa dina vänners listor och se var andra matglada människor gillar att äta ute. Vi hoppas verkligen att turister tycker att det är kul att använda appen och vara en del av ett community av matglada människor som inspirerar varandra till goda matupplevelser,” säger Morten Lie Jørgensen, VD för Eatie.

Topplistan för restauranger i Malmö ser just nu ut såhär:

  1. Plant Magics Kitchen, 9.9/10

  2. SAV, 9.8/10

  3. Boru Bowl Bar, 9.8/10

  4. Khao Thai, Malung, 9.7/10

  5. Fusion Sushi, 9.7/10

Topplistan för restauranger i Köpenhamn ser just nu ut såhär:

  1. Alchemist, 10/10

  2. Restaurant 1733, 9.8/10

  3. Ristet Rug, 9.8/10

  4. Restaurant Metier, 9.8/10

  5. Madbaren Marmorkirken, 9.8/10

eatie.se/

Publicerad: 2019-11-19