Sverige: Sandhamnsserien-författarens favoritskidort
Pressbild
Veckans resenär

Sandhamnsserien-författarens favoritskidort

Författaren Viveca Sten är aktuell med boken – I hemlighet begravd – den tionde boken i Sandhamnserien som totalt sålt 5 miljoner exemplar i 40 länder världen över. Sten är också en van resenär där många av favoriterna går till berömda skidorter världen över. 

Text: Elin Fellman 

Namn: Viveca Sten
Aktuell med: 10:e boken i Sandhamnsserien I hemlighet begravd
Familj: Gift med Lennart, tre barn: Camilla -27, Alexander -23 och Leo -20
Ålder: 60
Bor: Villa i Danderyd och fritidshus i Sandhamn

Senaste resa? 

– Till Göteborg för att berätta om min nya bok I  hemlighet begravd (tionde boken i Morden i Sandhamn!) för landets ICA-handlare.

Favorithotell? 

Lediga rum & priser

– Badrutt´s Palace i St Moritz ligger väldigt vackert och har det mest fantastiska Spa man kan föreställa sig. Det är insprängt i berget och utsikten är magisk.

Favoritdestination? 

– Åre. Efter många års skidåkning i Alperna har jag blivit störtförälskad i de svenska fjällen. Ljuset är så vackert och jag älskar att åka både utför och på längden.

Bästa weekendstaden? 

– London. Känner mig alltid hemma i London där jag hittar väldigt bra. Det finns alltid något kul att hitta på i London.

Vilken pryl tar du alltid med dig på resan? 

– Mobilen och öronproppar. Då har jag alltid något att läsa och lyssna på och sover dessutom som en bebis med öronpropparna i.

Vad har du för drömresmål? 

– Beaver Creeek - har alltid drömt om att åka skidor i Colorado. De har en alldeles särskild snökvalitet.Vi var på väg dit för 6 år sedan men då bröt min man axeln tio dagar innan avresan (inte avsiktligt), så det blev ingenting av med det.

Tåg eller flyg?

– Älskar att åka tåg men tar flyget för längre resor (och klimatkompenserar förstås)

Vad är det bästa med att resa? 

– Nya upplevelser, smaker, kulturer och intryck. Det är berikande att möta nya miljöer och ibland tvingas man - på ett bra sätt - ompröva sina egna förutfattade meningar.

Hit åker jag aldrig igen: 

– Hongkong. Jag var där på min bröllopsresa men när vi kom tillbaka 2018 så var det sönderbyggt. Bara kommers och stora lyxgallerior överallt. En total besvikelse.

Bästa matupplevelsen: 

– När man hittar en liten restaurang ”på vägen” med utsökt mat. Senast slank vi in i på ett nepalesiskt ställe, verkligen bara ett hål i väggen, och maten var fantastisk.

Detta vet vi inte om dig: 

– Jag talar fem språk - svenska, engelska, franska, tyska och danska - och har stor nytta av det när jag gör författarturnéer i olika länder. Senast i Kanada när jag kom till den franskspråkiga delen och gjorde direktsända intervjuer i Quebec.

Nästa resa går till:

– Åre. Jag längtar intensivt efter att skidsäsongen ska börja igen!

Publicerad: 2019-10-24