Sverige: SAS startar direktlinjer till Sälen/Trysil-flygplatsen
Getty Images
Nyhet

SAS startar direktlinjer till Sälen/Trysil-flygplatsen

Från och med nyårshelgen kommer SAS att börja flyga direkt till den nya flygplatsen i Sälen/Trysil, Scandinavian Mountains Airport, från tre destinationer i norra Europa. Från flygplatsen kommer sedan skidälskaren kunna ta sig till 250 skidbackar i både Sverige och Norge, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Sälen

Lediga rum & priser i Trysil

Flygen kommer utgå från danska Köpenhamn och Ålborg samt den brittiska huvudstaden London. De nya rutterna kommer att möjliggöra för danska, skånska och brittiska snöentusiaster att ta del av Skandinaviens ledande vintersportområden.

Från och med nyårshelgen avgår fyra nya veckofrekvenser till Sälen/Trysil. Rutterna kommer dock bara att opereras under vintersäsongen fram till påsk. Flygtiden från Köpenhamn och Ålborg till Sälen/Trysil är cirka 1 timme och 20 minuter, medan avgången från London tar drygt två timmar. De nya linjerna kommer att flygas med SAS nya Airbus 320neo-flygplan, som är marknadens tystaste och mest bränslesnåla plan och reducerar koldioxidutsläppen med upp till 18 procent.

I samband med nyheten meddelar SAS och Skistar också att de ska ingå i ett strategiskt partnerskap som bland annat kommer att förenkla bokningen av skidresor.

–  Det är mycket glädjande att SAS kan erbjuda de första internationella rutterna till den nya flygplatsen. Korta restider, attraktiv tidtabell i kombination med fantastiska möjligheter till skidåkning och andra vinterupplevelser i de svenska och norska fjällen, är något många efterfrågar. Vi kommer att fortsätta utveckla samarbetet med SkiStar för att ytterligare stärka erbjudandet till våra resenärer och göra det enklare att uppleva den skandinaviska vintern, säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial, SAS.

Flygbiljetter till Sälen/Trysil kan köpas i alla försäljningskanaler från idag 12 augusti.

Faktaruta

Köpenhamn (CPH) - Scandinavian Mountains Airport (SCR)
Två frekvenser i veckan på torsdagar och söndagar.  
Första avgång den 29 december 2019.

Ålborg (AAL) - Scandinavian Mountains Airport (SCR)           
En frekvens i veckan på söndagar.
Första avgång den 29 december 2019.

London, Heathrow (LHR) - Scandinavian Mountains Airport (SCR)
En frekvens i veckan på lördagar.

Första avgång den 28 december 2019.

Sälen, Sverige 
Bara 25 minuter från Scandinavian Mountains Airport ligger Sälen, Sveriges största skidområde, som består av fyra delar, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Total finns det över 100 pister i området. Förutom skidåkning finns det även underhållning för familjen i form av äventyrsbad, vandring och shopping. I området finns flera olika typer av hotell och över 50 restauranger.

Trysil, Norge 
Norges största skidområde, Trysil, ligger 40 minuters transfer från Scandinavian Mountains Airport. Här finns skidåkning för alla nivåer och området är känt för välpreparerade pister. Trysil består av fyra sammanhängande skidområden, som alla ligger runt Trysilfjället. Trysil har utsetts till Norges bästa skiddestination flera år i rad. I området finns många kända restauranger och hotell, som alla ligger i anslutning till backarna.

Publicerad: 2019-08-12