Stockholm, Sverige: Baren Tjoget – på topp 50-listan för fjärde året i rad
Foto: Tjoget
Nyhet

Baren Tjoget – på topp 50-listan för fjärde året i rad

Den svenska cocktailbaren Tjoget hamnade på den internationellt erkända listan “The World’s Best Bars” för fjärde året i rad. I år kan Tjoget stoltsera med att vara världens 37e bästa bar.

Text: Elin Fellman 

När Tjoget först tog sig in på listan för fyra år sedan var det första gången för en svensk bar. Sedan dess har Hornstullsbaren lyckats sig hålla sig kvar på listan som är för barer vad Michelin-stjärnor är för restauranger.

– Vi är väldigt glada och stolta över att finnas med i det här sällskapet, det är vi verkligen. Samtidigt hade vi varit väldigt besvikna om vi inte hade varit med, med tanke på det jobb som vi och vårt team lägger ner varje dag, säger Andreas Bergman, grundare och krögare.

Det är nästan tre månader kvar av 2019, men det har än så länge varit ett otroligt händelserikt år för Tjoget. Ett ölkafé har invigts i samma lokal, boken ”En drinkhistoria” har producerats och släppts, man har utsetts till ”Årets Bar” i White Guide, fyllt 7 år, serverat en tolkning av A$AP Rockys svenska fängelsemeny och anställt en ny barchef i form av Leo Lahti, senast från Stranger i Göteborg.

– Nyckeln är att aldrig slå sig till ro, fortsätta vara noggrann och nyfiken på alla de outforskade möjligheter som finns inom den värld vi arbetar. Det är så vi hela tiden återuppfinner och utvecklar det vi gör, säger Joel Söderbäck, grundare och krögare.

Om några veckor slår teamet bakom Tjoget dessutom upp portarna till nästa projekt, ett hemligt projekt, den här gången utanför hemvisten Södermalm.

Hornsbruksgatan 24, Hornstull, Stockholm

https://tjoget.com/

Publicerad: 2019-10-04