NYHET

Fabrique-grundarna tar över Oaxen

Jan 16, 2023

Oaxen, en av Stockholms främsta mat- och dryckesdestinationer, serverade sina sista gäster i december 2022. Men man går inte i graven. I stället tar Lotta och David Zetterström, grundare av välrenommerade Fabrique stenugnsbageri, över.

Efter 28 år i skärgården och på Djurgården har Magnus Ek och Agneta Greens Oaxen Krog & Slip blivit ett internationellt uppmärksammat krognamn, synonymt med gastronomiska upplevelser i absolut toppklass.

– Vi har som gäster på Oaxen genom åren förälskat oss i platsen och att vi nu fått förtroendet att förvalta och utveckla Magnus och Agnetas livsverk är en dröm för oss. Med Slipen som utgångspunkt ska vi skapa ett helhetskoncept inom mat, bröd och dryck med generösa öppettider året runt, berättar Lotta och David Zetterström i ett pressmeddelande.

När stafettpinnen för förvaltning tas över sker även ett namnbyte till Fabrique Oaxen. Restaurangen Slipen utökas med vinbar, kafé samt butik med bageri. De egna odlingarna på Djurgården kommer fortsätta vara en viktig del av framtida maträtter och bakverk.

Öppningen av nya Fabrique Oaxen är planerad till efter påsk 2023.

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!