NYHET

Grand Hotel Saltsjöbaden presenterar stjärnkocken Gustav Otterbergs meny

Mar 25, 2022

Nu har den välrenommerade kocken Gustav Otterberg satt sin signatur på Grand Hotel Saltsjöbadens meny. Maten bjuder upp till gammaldags lyx med en modern twist och präglas av noga utvalda råvaror, tillagade med kärlek och respekt. 

Stjärnkocken Gustav Otterberg har lång erfarenhet i branschen och kommer senast från Van Der Nootska Palatset där han arbetat som köksmästare. Tidigare har Gustav även varit på Artipelag som kökschef samt byggt upp både restaurang Ekstedt och den legendariska stjärnkrogen Leijontornet. Gustav Otterberg har nu iklätt sig rollen som kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden. 

- Gustav har en gedigen erfarenhet som han blivit belönad för och vi är väldigt glada över att ha Gustav hos oss på Grand Hotel Saltsjöbaden. Det här är ett nytt kapitel i Grand Hotel Saltsjöbadens långa och händelserika historia, säger Katarina Romell, vd på Grand Hotel Saltsjöbaden. 

Gustav Otterbergs matfilosofi utgår från närheten till naturen och hantverket kring hur man värnan råvaran. Därför står råvaran i fokus i hotellets nya meny, där gamla recept har flätats samman med moderna tillagningsmetoder. 

- För mig har det varit viktigt att maten lätt ska kunna associeras till vad Grand Hotel Saltsjöbaden är och för mig har det alltid varit elegans, lyx, vintage och prestigelöshet. Därför föll det sig naturligt att utforma menyn efter just dessa ord och på så sätt skapa en kulinarisk matupplevelse här på Grand Hotel Saltsjöbaden, säger Gustav Otterberg. 

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!