Stockholm, Sverige: Spana in Grands Hôtel nya renoverade rum!
Bildextra

Spana in Grands Hôtel nya renoverade rum!

Under 1950-talet så byggdes Grand Hôtel ut, två våningsplan byggdes till på den nuvarande huvudbyggnaden. De två våningsplanen fick tidsenlig stil och arkitektur och särskiljer sig därför till viss del ifrån övriga hotellet. Det blev utgångspunkten när designern Fanny Widén fick i uppdrag att skapa mysiga, bekväma och funktionella rum för den moderna affärsresenären.

– Rummen är skapade med den moderna affärsresenären i fokus. Vi ville låta den klassiska 50-talsarkitekturen omfamna nutida design med en skandinavisk touch. För att göra det så var det viktigt att få in ljuset och skapa moderna rum med fokus på bekvämlighet. Då blev det självklart att arbeta med ljusa golv, glas och ljusa färgval i kombination med härliga textilier. Sammantaget ger det väldigt härliga och ombonade rum, säger designer Fanny Widén.

Grand Hôtel har de senaste åren genomfört en rad större renoveringar och ombyggnationer. Under 2018 genomgick huvudbyggnadens fasad en omfattande renovering. Grand Hôtels byggnad har under årens lopp inte bara utökats och byggts på med fler våningsplan utan även ändrat fasad allt eftersom de arkitektoniska epokerna skiftat. Under den senaste renoveringen tog därför hotellet tillfället i akt att återskapa en fasad som berättar dess historia. Med hjälp av den dokumentation som finns över de förändringar som byggnaden genomgått har det bästa ur varje epok lyfts fram. Som årsringar på ett träd kan man nu läsa av hotellets historia i den detaljrika fasaden.

För att knyta ihop fasadprojektet öppnade 2021 hotellet upp sin nybyggda huvudentré där tongivande värden i arbetet var ökad tillgänglighet och hållbarhet.

Bolinderska Palatset med 19 rum och sviter samt våning sju med Flagg- & Taksviten har även dem renoverats och förnyats de senaste åren. Varje förnyelseetapp har sin egen särprägel med egna färgval och inredningselement.

Publicerad: 2022-05-07