Stockholm, Sverige: Yasuragi i samarbete med japanska myndigheter
Foto: Yasuragi
Bildspel

Yasuragi i samarbete med japanska myndigheter

Spa-hotellet Yasuragi utanför centrala Stockholm och den japanska ambassaden fördjupar kunskapen om japansk badhuskultur. Japanska utrikesdepartementet har därför valt att skicka ut en expert på turné för att sprida kunskapen om den uråldriga badkulturen.

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser i Stockholm

Syftet med samarbetet är att lära ut vilka positiva effekter badkulturen har på hälsan och välbefinnandet. I Sverige influeras vi mycket från det östasiatiska landet och spa och wellness är något som fler och fler svenskar blir allt mer intresserade av. 

Representanten från det japanska utrikesdepartementet var Mrs Noriko Seino som bland annat är medlem i HITOU, Japan Association of Secluded Hot Spring Inns, som etablerades 1975 för att bevara och värna den traditionella japanska värdshuskulturen med varma källor i den ursprungliga naturen.

– Vi är oerhört stolta över att vara platsen där en så viktig del av japanska kulturen ska förmedlas till västvärlden. Yasuragi har en stark anknytning till Japan och ett av våra viktigaste uppdrag är att hjälpa människor i den här delen av världen att få uppleva den avkoppling och sinnesro som japanska bad kan erbjuda. Det har även varit oerhört lärorikt för vår personal att få ta del av Mrs Seinos kunskaper särskilt som vi står inför att vara hemvist för Olympic Camp i november, där de olympier som förväntas åka till OS i Tokyo 2020 tillsammans med Svenska Olympiska Kommitèen kommer att gästa Yasuragi under några dagar, säger Per Keller, vd för Yasuragi.

Ett japanskt Onsen är en badanläggning där man badar i hett vatten från varma källor. I Japan finns även olika inriktningar på onsen, dels de som är lite mer för social samvaro och prat och de som syftar till total avkoppling och tyst kontemplation. På Yasuragi har man bland annat tillämpat utomhusbad som är 39 grader varmt, kallbad och kolsyrebad. 

Läs den stora reseguiden till Stockholm HÄR.

Publicerad: 2019-10-09