Sverige: Svensk festivalsommar – 5 hotelltips för dig
Getty images
Tips

Svensk festivalsommar – 5 hotelltips för dig

Festivalcamping i all ära – men känner du att vill uppleva en härlig musikfestival i sommar utan att behöva regna bort på en lerig camping följer ett par hotelltips för dig. 

Text: Elin Fellman 

Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 5-8 juni 

Stadshotellet 

Eleganta Stadshotellet ligger endast 100 meter från Sölvesborgs tågstation där du med en kort bussresa bort kan ta dit till festivalområdet. Det gammeldagsa hotellet har individuell design med trägolv i varje rum och bjuder på eftermiddagste och kaffe med kakor om du mot förmodan inte skulle befinna dig på en rockkonsert. Ett dubbelrum kostar från cirka 1000 kronor natten. 

Lediga rum & priser

Lollapalooza, Stockholm, 28-30 juni

Pop House Hotel; BW Premier Collection

Världsfestivalen Lollapalooza tar plats på Gärdet i Stockholm – och här erbjuds inte någon camping. Bo på Pop House Hotel som ligger ett stenkast från festivalen i samma byggnad som Abbamuseet på Djurgården. Rummen är modernt inredda med en minimalistik känsla och på hotellets egna restaurang serveras internationella à la carte-rätter och amerikanska viner. Ett dubbelrum kostar från cirka 2000 kronor natten. 

Lediga rum & priser

Peace & Love, Borlänge, 4-6 juli 

Gylle Hotel

Det mysiga Gylle Hotell ligger en bit utanför Borlänge centrum och har en mysig trägård och bar. Boendet byggdes 1961 och det finns en del inredning som andas 60-tal fast med en modern tvist. Eftersom Peace & Love är en stadsfestival tar du enkelt bussen in till festivalområdet med lokaltrafiken. Ett dubbelrum kostar från cirka 900 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

Storsjöyran, Östersund, 2-3 augusti 

Leopold Bed & Breakfast

Sveriges äldsta festival Storsjöyran har inte någon festivalcamping. Hotellutbudet i Östersund är dock ganska stort. Charmiga Leopold Bed & Breakfast är ett omgjort vandrarhem som har nio små personliga rum mitt på gågatan i Östersund. I rummen är det högt i tak och de är inredda med antika möbler. Ett dubbelrum kostar från cirka 1200 kronor. 

Lediga rum & priser

Way Out West, Göteborg, 8-10 augusti 

Hotell Onyxen

Stadsfestivalen Way Out West erbjuder inte heller någon festivalcamping, men Göteborg har fantastiska möjligheter för ett skönt hotellbesök. Hotell Onyxen ligger i en 1800-talsbyggnad i centrala Göteborg mitt emot Scandinavium med en tio minuters promenad till Avenyn. Hotellet har en trattoria och en mysig bar där du kan avnjuta en god drink. Ett dubbelrum kostar från cirka 1700 kronor. 

Lediga rum & priser

Publicerad: 2019-05-28