Kapstaden, Sydafrika: Åk på vinterresa till Kapstaden – vi guidar dig
Handplockade tips

Åk på vinterresa till Kapstaden – vi guidar dig

Omgiven av hav, berg och vindpinad natur. Lägg till vackra stränder, vingårdar och fler upplevelser än du hinner med. Ena timmen vandrar du i Taffelberget med vidunderliga vyer över hela Kapstaden, andra shoppar du loss i stan eller äter glass vid Waterfront, nästa befinner du dig på stranden i Camps Bay med en sydafrikansk Savanna-cider i handen. Drömmer du om en vintersemester i Kapstaden? Läs om våra senaste favoriter i staden nedan. 

Lediga rum & priser i Kapstaden

Cabo Beach Club

Hitta hit

Nyöppnad beach club där vi vill hänga på lata sommardagar i Kapstaden. Här finns smarriga drinkar, god mat, vackra vyer över havet, skön musik och uppvärmda pooler. Kvällstid kan du äta inomhus i restaurangen där maten matchas med olika vinpaket och ännu lite senare blir det även klubb här.

The Whisky Library

Hitta hit

The Whisky Library har en samling på över 800 whiskysorter från hela världen. Hit ska du gå till om du vill lära dig mer om denna kultstatusdryck. Här finns också en restaurang och ett konstgalleri, så det erbjuds en komplett upplevelse.  Om du är sugen på att testa lite whisky finns det många provsmakningsevenemang, där gästerna kan lära sig mer om vad som gör detta flytande guld så speciellt. 

Yiayia’s Table

Hitta hit

Underbart goda grekiska bakelser!  Yiayia’s Table är ett grekiskt deli som hyllar Perolis-familjens matriark Elli, eller yiayia (farmor på grekiska), och hennes kärlek till matlagning och familj. Ta en kaffe och ett urval av traditionell grekisk konfekt och de välkända kourabiedes (grekiska mördegskakorna) och baklava. 

Miller's Thumb

Hitta hit

I ett sött och mysigt oranget hus på en liten gata mellan Kloof Street och Kloofneck Road finns vad som kan vara Kapstadens bästa fisk & skaldjursrestaurang. Det är just kombinationen av kvalitet och kreativitet som gör ett besök till Miller’s Thumb till en oförglömlig matupplevelse. Välj den sortens fisk du föredrar och bestäm hur du vill ha den tillagad – marockansk eller malaystil rekommenderas starkt.

LIS Vegan Cannabis Ice Cream

Hitta hit

Vad sägs som CBD-fyllda glassar, donuts och andra sötsaker? Den nya dessertbar LIS Vegan Cannabis Ice Cream har nyligen öppnat i Woodstock och erbjuder just detta. Här serveras munkar, godis, cheesecake och morotskaka - alla veganska och alla CBD-fyllda. Lugn, du blir inte hög av CBD, ämnet ska enligt vissa ha goda hälsoeffekter.

Läs ytterligare 94 handplockade tips till Kapstaden HÄR.

Publicerad: 2022-09-28