Bangkok, Thailand: Bangkok – mer än bara takbarer
Foto: IStock.

Bangkok – mer än bara takbarer

Se hotell i Bangkok

Bangkok må vara takbarernas stad men den höjdrädda behöver inte misströsta. I Bangkok finns en uppsjö coola barer belägna på markplan. Här tipsar vi om tre alternativ till Bangkoks takbarer där du kan släcka törsten. 

Maggie Choo 
Ett tidigare bankvalv som nu är en av Bangkoks trendigaste barer som bjuder på stämningsfull jazzmusik och välsmakande drinkar. Inredningen har inspirerats av en Shanghaicabaret från 1930-talet. Baren gömmer sig bakom en anonym trädörr utanför Novotels hotell Felix Silom.

The Iron Fairies 
Från utsidan ser det här stället inte mycket ut för världen, men väl inne väntar en helt annan värld. En trolsk och magisk sådan. Iron Fairies är detaljrikt inrett i bästa Harry Potter-stil med gott om attiraljer i snart sagt varje vrå och som av en händelse råkar är just älvor i järn synnerligen populära. Matmenyn är begränsad till burgare av olika slag, men drinklistan desto mer varierande. Det kryllar inte av sittplatser på den här relativt lilla baren så se till att komma i tid.

Havana Social 
En "hemlig" bar på Bangkoks partygata Sukhumvit Soi 11. Klassiska romcocktails serveras i en mysig miljö som tar dig tillbaka till 40-talets Kuba. Stället är inte helt lätt att hitta: går in gör du genom en telefonkiosk där du måste trycka in en fyrsiffrig kod för att dörren till baren ska öppna sig. Kan tyckas lite väl pretentiöst men bidrar samtidigt till en känsla av exklusivitet.

För fler tips: spana in vår Bangkok-guide. 

Publicerad: 2017-06-08