Bangkok, Thailand: Slut med street food på Bangkoks gator
Enligt CNN har Chinatown i Bangok världens bästa street food. Foto: Istock.
Nyhet

Slut med street food på Bangkoks gator

För en månad sedan utsågs staden till den bästa street food-destinationen i världen. Nu kör de lokala myndigheterna bort alla gatuförsäljare i Bangkok.

Innan årsskiftet ska den Thailändska huvudstadens gator vara tömda på street food-försäljare och trottoarerna ska återtas av fotgängarna. Den centrala stadsdelen Siam har redan tömts av polisen och härnäst väntar Chinatown och den populära backpackergatan Khao San Road. Syftet är att öka renligheten, säkerheten och ordningen i staden.

När CNN i början av året utsåg världens bästa destinationer för street food tog just Bangkok hem förstaplatsen och stadens Chinatown hyllades särskilt.  Men detta påverkar inte Bangkok Metropolitan Administrations (BMA) beslut.

– Vi förser redan gatuförsäljarna med utrymme för att sälja sina varor lagligt på marknaden, så den här insatsen kommer inte att avbrytas. Varenda gatuförsäljare kommer att behöva flytta bort, säger Wanlop Suwandee, huvudrådgivare för Bangkoks borgmästare.

Sedan juntan tog makten i Thailand 2014 har en kampanj med fokus på att motverka bland annat korruption och sexhandel bedrivits för att ”städa upp och ta tillbaka glädjen” till landet.

Hotell i Bangkok

Publicerad: 2017-04-19